Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vucic (πρόεδρος Σερβίας): Πιθανό ναι στην αναγνώριση του Κοσόβου εφόσον υπάρξουν επαρκή ανταλλάγματα

tags :
Vucic (πρόεδρος Σερβίας): Πιθανό ναι στην αναγνώριση του Κοσόβου εφόσον υπάρξουν επαρκή ανταλλάγματα
Θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια λύση με τη βοήθεια της ΕΕ, της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Κίνας και άλλων χωρών είπε ο κ.Vucic
Το ενδεχόμενο η Σερβία να προχωρήσει στην αναγνώριση του Κοσόβου εφόσον λάβει επαρκή ανταλλάγματα άφησε ανοιχτό ο πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vucic.
«Θα πρέπει πρώτα να βρούμε έναν συμβιβασμό, δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε το Κόσοβο χωρίς να λάβουμε τίποτα από την άλλη πλευρά.
Είμαι βέβαιος ότι με τη βοήθεια των ευρωπαίων φίλων μας και την υποστήριξη της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Κίνας και άλλων χωρών, θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια λύση» είπε μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ο Σέρβος πρόεδρος.
Σημειώνεται ότι το Κόσοβο ανακήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία του από τη Σερβία το 2008, δέκα χρόνια μετά τον πόλεμο (1998-1999) στον οποίο αναμετρήθηκαν οι σερβικές ένοπλες δυνάμεις με τους αλβανούς κοσοβάρους αυτονομιστές, μια σύρραξη η οποία στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 13.000 ανθρώπους.
Η Σερβία αρνείται να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, μια και το θεωρεί σερβική επαρχία, αν και οι δύο πλευρές δέχονται ισχυρές πιέσεις για την εξεύρεση λύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης