Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Η νύφη το 'σκασε» από το γάμο της Κεντροαριστεράς, προτιμάει τα πουρνάρια

«Η νύφη το 'σκασε» από το γάμο της Κεντροαριστεράς, προτιμάει τα πουρνάρια
Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε αιχμές κατά της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη
Την ταινία «η νύφη το σκασε» - και προσθέτουμε, προτιμάει τα πουρνάρια - θύμιζε η εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών γιατί ναι μεν μαζεύτηκαν οι «συγγενείς», από τον Ευάγγελο Αντώναρο μέχρι τον Θανάση Παπαχριστόπουλο αλλά απουσίαζαν τα δύο κόμματα που εκφράζουν την Κεντροαριστερά.
Η «μάχη» του κυβερνώντος κόμματος για το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά καλά κρατεί παρά το γεγονός ότι τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής δεν ανταποκρίθηκαν στο νέο προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα και απείχαν οριστικά την Δευτέρα το βράδυ από την εκδήλωση των ευρωσοσιαλιστών.
Και πρώτος σταθμός της εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος ήταν η εκδήλωση με τίτλο, ευημερία, ισότητα σε μια ισότιμη Ευρώπη και ομιλητές τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ούντο Μπούλμαν.
Ωστόσο, στο επίκεντρο της συζήτησης, στα πηγαδάκια που έγιναν, βρέθηκε η δυνατότητα συμπαράταξης Σοσιαλιστών και Αριστεράς και κατά πόσο αυτή μπορεί να γίνει εφικτή πριν ή μετά τις ευρωεκλογές.
Το παρόν έδωσε το μισό υπουργικό συμβούλιο και πλειάδα βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακόμη, ήταν εκεί, πρόσωπα που ρίχνουν γέφυρες ανάμεσα στους δύο χώρους, όπως ο καθηγητής Νίκος Μουζέλης, ο Σωτήρης Βαλντέν, ο Νίκος Μπίστης ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μιλτιάδης Κύρκος.
Ναι μεν, δεν πήγαν πρόσωπα από το  ΚΙΝΑΛ, παρέστησαν όμως στελέχη του ΠΑΣΟΚ με αναφορά στον παπανδρεϊκό χώρο. Ήταν εκεί, η Μαριλένα Κοππά, ο Μανώλης Μπετενιώτης, ο Χρήστος Κοκκινοβασίλης, πρώην βουλευτές και υφυπουργοί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Μαδεμλής κ.α.
Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε αιχμές κατά της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη, καταλογίζοντάς τους έλλειμμα αυτοπεποίθησης ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα, όχι Κεντροαριστερό.
Σε μια αποστροφή του λόγου του, απαντώντας σε όσα του καταλογίζει το ΚΙΝΑΛ περί άλωσης και λεηλασίας του χώρου της Κεντροαριστεράς, είπε χαρακτηριστικά: «θα ήμουν ανόητος αν πίστευα ότι ένας ιστορικός πολιτικός χώρος μπορεί να αλωθεί ή να εξαϋλωθεί και θα ήμουν ακόμη πιο ανόητος αν ήταν και πολιτική μου στρατηγική».

Τα πρώτα ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην εβδομάδα

Πάντως ο πρωθυπουργός απηύθυνε εκ νέου προσκλητήριο με στόχο την δημιουργία μιας πλατιάς Κόκκινης – Κόκκινης και Πράσινης Συμμαχίας.
«Η προτεραιότητα σήμερα είναι να φτιάξουμε κοινό ανάχωμα στην έφοδο της ακροδεξιάς και στην καταστροφική για τους λαούς μας ηγεμονία του νεοφιλελευθερισμού, που άλλωστε είναι αυτός που τρέφει την ακροδεξιά.
Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Σε μια πλατιά Κόκκινη - Κόκκινη και Πράσινη Συμμαχία», πρόσθεσε με έμφαση.
Στην εκδήλωση, υπήρχαν και χαρακτηριστικά από τη δεξιά πλευρά καθώς στο ακροατήριο βρισκόταν και ο Ευάγγελος Αντώναρος.
Μένει  να δούμε το επόμενο διάστημα πως θα εξελιχθεί αυτό το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά με δεδομένο ότι το κυβερνών κόμμα έχει μαζί του και ότι του έχει απομείνει από τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ τούτη την ώρα και μετά τα ηχηρά όχι από το ΚΙΝΑΛ και από το Ποτάμι.
Ωστόσο, αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες από την πλευρά της κυβέρνησης με στόχο κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον να καρποφορήσει αυτή η προσπάθεια.
Στο μεταξύ, οι πληροφορίες θέλουν, εντός της εβδομάδας, να ανακοινώνονται τα πρώτα - ενδεχομένως 15 - ονόματα ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτή την ομάδα, μένει να δούμε και οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν πως έτσι θα είναι, αν θα έχουμε αποτύπωση αυτού του πολιτικού ανοίγματος που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης