Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στον αγώνα για βιωσιμότητα η Amazon - Στοχεύει σε ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2030

Στον αγώνα για βιωσιμότητα η Amazon - Στοχεύει σε ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2030
Η Amazon στοχεύει σε ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2030
Σε ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2030 στοχεύει η κολοσσιαία Amazon, προσθέτοντας ταυτόχρονα περισσότερα προγράμματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα τμήματα αποστολής και συσκευασίας.
Η Amazon έχει ήδη πραγματοποιήσει αρκετές πρωτοβουλίες περικοπής της χρήσης άνθρακα.
Η εταιρεία έχει επενδύσει επίσης τόσο σε ηλιακές όσο και αιολικές μονάδες, καθώς και σε φωτοβολταϊκά συστήματα.
Περισσότεροι από 200 μηχανικοί και επιστήμονες επιβλέπουν αυτά τα προγράμματα και δεσμεύονται για μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.
Σύμφωνα με την Amazon, η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει τα περιβαλλοντικά της προγράμματα ένα ακόμη βήμα, μειώνοντας τη χρήση άνθρακα στο μηδέν κατά την επόμενη δεκαετία.
Για το σκοπό αυτό, η Amazon έχει επενδύσει σε βιοκαύσιμα, ηλεκτρικά οχήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες, οι οποίες θα επιτρέψουν στην εταιρεία να φθάσει γρήγορα στο συνολικά μηδενικό ποσοστό εκπομπών άνθρακα για το 50% των online παραγγελιών της.
Η επίτευξη της καθαρά μηδενικής χρήσης άνθρακα είναι δύσκολη για αυτή την κλίμακα, και η Amazon διευκολύνεται από το γεγονός ότι πλήθος προμηθευτών είναι επίσης αφοσιωμένοι στην βελτίωση του περιβάλλοντος μέσω της ανανεώσιμης ενέργειας.
Η Amazon σχεδιάζει επίσης να χρησιμοποιήσει τα σχόλια των πελατών για να πιέσει τις προμηθεύτριες εταιρείες να μειώσουν τη χρήση άνθρακα μέσω επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών.
Η Amazon παρακολουθεί τη χρήση άνθρακα σε όλα τα τμήματα και τοποθεσίες της, και σχεδιάζει να μοιραστεί τα ευρήματά της εντός του έτους.
Αυτό θα βοηθήσει την εταιρεία να εκτιμήσει την πρόοδό της κατά τους επόμενους μήνες.
Οι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν επίσης τα δεδομένα για να βρουν καλύτερους τρόπους για την ενσωμάτωση πρακτικών βιώσιμης ενέργειας στα τμήματα αποστολής και συσκευασίας, τα οποία θα οδηγήσουν σε καθαρά μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα για την εταιρεία έως το 2030.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης