Τελευταία Νέα
Οικονομία

La Tribune: H Ελλάδα θα ανταποκριθεί με ευκολία στις χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις για το 2019

La Tribune: H Ελλάδα θα ανταποκριθεί με ευκολία στις χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις για το 2019
Θα είναι η δεύτερη έξοδος στις αγορές μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος βοήθειας και η πρώτη για δεκαετές ομόλογο εδώ και δέκα χρόνια
H Ελλάδα όρισε 6 διεθνείς τράπεζες (BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Goldman Sachs, HSBC και JPMorgan Chase) ως συνδιαχειριστές ενός μελλοντικού δανείου δέκα ετών, γράφει η γαλλική La Tribune.
Νωρίτερα, οι τραπεζίτες ανέφεραν ότι η Ελλάδα θα θέσει τις επόμενες ημέρες προς πώληση δεκαετή τίτλο με στόχο η πώληση να φτάσει τις 2 δισ. ευρώ.
Οι πρώτες ενδείξεις είχαν δοθεί στο πρακτορείο στο τέλος από πηγές κοντά στο θέμα στο τέλος του προηγούμενου μήνα.
Θα είναι η δεύτερη έξοδος στις αγορές μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος βοήθειας και η πρώτη για δεκαετές ομόλογο εδώ και δέκα χρόνια.
Η έξοδος πραγματοποιείται σε ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό περιβάλλον, αφού η Moody's Investors Service, αναβάθμισε την Παρασκευή την Ελλάδα κατά δύο βαθμούς (B1-από θετικό σε σταθερό) αναφέροντας τις καλές προοπτικές των μεταρρυθμίσεων μολονότι οι προβλέψεις για ανάπτυξη παραμένουν αδύναμες. Η αλλαγή αποκλιμάκωσε τις αποδόσεις των δεκαετών στο χαμηλότερο από το 2006.
Ανάλογα αποκλιμακώθηκε και το πενταετές. (αναφορές στο παρελθόν και τα στοιχεία αξιολόγησης άλλων οίκων).
Οι ενδείξεις είναι ότι η Ελλάδα θα μπορέσει χωρίς δυσκολία να ανταποκριθεί στις λήξεις δανείων αυτής της χρονιάς,σημειώνει η γαλλική οικονομική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης