Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Βρισκόμαστε σε συνεχείς διπλωματικές επαφές με τη Βόρεια Κορέα - Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τον Kim Jong Un

Ρωσία: Βρισκόμαστε σε συνεχείς διπλωματικές επαφές με τη Βόρεια Κορέα - Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τον Kim Jong Un
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε ότι η επίσκεψη του Βορειοκορεάτη ηγέτη στη Ρωσία βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη
Στο γεγονός ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να υποδεχθεί τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un οποιαδήποτε στιγμή θα ήταν βολική για τον ίδιο, αναφέρθηκε σήμερα (4/3) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα του ότι η επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί «στο εγγύς μέλλον».
Ειδικότερα, ο κ. Peskov δήλωσε ότι αναμένει η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης του Kim Jong Un στη Ρωσία να συμφωνηθεί στο εγγύς μέλλον, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δεν υπάρχει καμία σηφήνεια αυτή τη στιγμή».
«Οι επαφές έχουν ξεκινήσει μέσω διπλωματικών οδών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι «η επίσκεψη αυτή βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και υπήρξε μία πρόσκληση».
«Ελπίζουμε ότι στο εγγύς μέλλον η ακριβής ημερομηνία και ο χώρος θα συμφωνηθούν μέσω διπλωματικών οδών», καταλήγει ο κ. Peskov.
Σημειώνεται ότι η πλευρά της Ρωσία έχει αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν ότι είναι έτοιμη να υποδεχθεί τον Βορειοκορεάτη ηγέτη οποιαδήποτε χρονική στιγμή είναι βολική για τον ίδιο.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψή της στην Πιονγιάνγκ στα τέλη του 2018, η εκπρόσωπος του Ρωσικού Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Valentina Matviyenko ανέφερε ότι ο Kim Jong Un έχει δηλώσει έτοιμος να επισκεφθεί τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης