Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατσέλη: Δεν θα είμαι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές

Κατσέλη: Δεν θα είμαι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές
Τέλος στις φήμες περί υποψηφιότητάς της με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές επιχείρησε να βάλει η Λούκα Κατσέλη.
«Δεν υπάρχει καμία τέτοια προοπτική» ξεκαθάρισε μιλώντας στον ρ/σ στο Κόκκινο κκαι πρόσθεσε: «Δεν προτίθεμαι να μπω στην πολιτική σκηνή, στην ενεργό πολιτική με αυτή την έννοια, στις επόμενες εκλογές.
Δεν το αποκλείω για το μέλλον, αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ολοκληρώσω αυτό που κάνω, διεθνώς κυρίως, δίνοντας τον αγώνα για την προώθηση πολιτικών θέσεων, ενός πολιτικού προγράμματος».

Νόμος για α' κατοικία

Αναφερόμενη στην μετάβαση στο νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, αναφέρθηκε στην αναμενόμενη «στο τέλος του μηνός δημιουργία νέου πτωχευτικού νόμου […] νομίζω ότι θα διατηρηθεί ο νόμος έτσι όπως είναι και θα αλλάξουν για ένα μεταβατικό στάδιο οι ρυθμίσεις που αφορούν την προστασία της πρώτης κατοικίας».
Χαρακτήρισε «θετικό ότι επεκτείνεται η προστασία της πρώτης κατοικίας και σε άλλες κατηγορίες οφειλετών που είναι εκτός του υπάρχοντος νόμου», αλλά ταυτόχρονα επέμεινε σε τρία στοιχεία:
- Η ατομική πτώχευση και το νομικό πλαίσιο που την υποστηρίζει πρέπει να διατηρηθεί οπωσδήποτε.
- Στο αναμορφωμένο νομικό πλαίσιο πρέπει ο οφειλέτης να έχει δικαιώματα, να διαφυλάσσεται η διαπραγματευτική του δύναμη έναντι των τραπεζών, οπωσδήποτε να διατηρηθεί η δικαστική προστασία και να μην γίνεται αυτόματα μέσα από ηλεκτρονικές πλατφόρμες όπου τελικά το πάνω χέρι το έχουν οι τράπεζες.
- Ακόμη και σε εξωδικαστικό συμβιβασμό να έχει τελικά επιλογή ο οφειλέτης -εάν τα δικαιώματά του δεν προστατεύονται με τη ρύθμιση που προτείνει η τράπεζα- να προσφύγει στα δικαστήρια.

H μάχη στο εσωτερικό των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων
 
Για το «διαζύγιο» της Σοσιαλδημοκρατίας από τη συνεργασία με το νεοφιλελευθερισμό, η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι «δίνεται μία μεγάλη μάχη στο εσωτερικό των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων.
Όπως και στην Ελλάδα στο παρελθόν, μέσα στα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα υπάρχει μία συντηρητική τάση που θεοποιεί την αγορά και δεν δίνει μεγάλη προτεραιότητα στην κοινωνική δικαιοσύνη, τη σύνδεση της οικολογίας με την κοινωνία, στο ρόλο του κράτους στην οικονομική ανάπτυξη.
Υπάρχει και μία προοδευτική τάση που ανάγει σε πρώτες προτεραιότητες αυτά τα θέματα.
Αυτή η μάχη συνεχίζεται, δεν έχει λυθεί», τόνισε, εκτιμώντας ότι «τα επόμενα χρόνια θα δούμε μία αναδιάταξη όλου του πολιτικού σκηνικού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης