Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης: Επιβεβλημένη όσο ποτέ η ρύθμιση όσον αφορά τις οφειλές σε ταμεία, εφορίες

Βρούτσης: Επιβεβλημένη όσο ποτέ η ρύθμιση όσον αφορά τις οφειλές σε ταμεία, εφορίες
Έχουμε εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών λόγω υπερφορολόγησης και εξοντωτικών εισφορών είπε ο κ.Βρούτσης
Την θέση πως είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών απέναντι τόσο στα ασφαλιστικά ταμεία όσο και στις εφορίες διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βρούτσης.
«Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος.
Θεωρώ επιβεβλημένη τη διαμόρφωση ενός πλαισίου 120 δόσεων, όσο ποτέ.
Δεύτερον, η δημιουργία ενός πλαισίου ληξιπροθέσμων για 120 δόσεις είναι η απόδειξη της αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής.
Όταν σε μια οικονομία διαμορφώνεται η αναγκαιότητα για νέα ρύθμιση σημαίνει ότι το μοντέλο της οικονομικής πολιτικής έχει αποτύχει (...)» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Βρούτσης, ο οποίος έκανε λόγο για εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών λόγω της υπερφορολόγησης και των εξοντωτικών εισφορών.
«Αυτό σημαίνει ότι έχει πνιγεί η οικονομία και αναγκάζεται ο κόσμος να μην πληρώνει δυστυχώς.
Και το χειρότερο είναι ότι τους τελευταίους έξι μήνες, είναι πρωτοφανές, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο τέτοια ανεύθυνη και μη εθνική συμπεριφορά εκ μέρους του υπουργείου Εργασίας αλλά και συνολικά της κυβέρνησης που έχει εξαγγείλει ρύθμιση εδώ και έξι μήνες με αποτέλεσμα να έχουν κατεβάσει τα μολύβια, και πολλοί άνθρωποι, πολλές επιχειρήσεις που έχουν μπει σε ρύθμιση να μην πληρώνουν και άλλοι συνεπείς να σταματήσουν να πληρώνουν, διότι δημιουργήθηκε η προσδοκία ότι θα έρθει η ρύθμιση των 120 δόσεων» είπε ο κ.Βρούτσης, υποστηρίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο «υπονομεύονται τα έσοδα και η εισπραξιμότητα του κράτους».
«Οι πληροφορίες μου λένε ότι το α' δίμηνο του 2019 καταρρέουν τα έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία, δεν πληρώνει κανείς, διότι αυτό που έκανε η κυβέρνηση είναι εγκληματικό.
Οι ρυθμίσεις δεν προαναγγέλλονται, γίνονται.
Εδώ οι ρυθμίσεις των 120 δόσεων χρησιμοποιήθηκαν ως πλαίσιο κομματικής σκοπιμότητας και κομματικού οφέλους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τι έκανε;
Για να ωφεληθεί κομματικά για λίγους ψήφους, θυσίασε τα έσοδα του κράτους.
Ποτέ στο παρελθόν κυβέρνηση δεν έκανε αυτή την προαναγγελία επί έξι μήνες (...)
Και με μαθηματική βεβαιότητα οδηγούν τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ σε νέα αναθεώρηση, καθώς πλέον έχουν δημιουργηθεί ελλείμματα» είπε ο κ.Βρούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης