Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

«Βροχή» τα νομοσχέδια ως το Πάσχα

tags :
«Βροχή» τα νομοσχέδια ως το Πάσχα
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάνει focus στην οικονομία εφόσον θεωρεί πως πρέπει να είναι η βάση του για τις εκλογές, είτε αυτές γίνουν τον Μάιο είτε τον Οκτώβριο όπως κατ’ επανάληψη τονίζει.
Μπήκαμε στον Μάρτιο και με δεδομένο ότι μέχρι τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές-για τις εθνικές ακόμη δε γνωρίζουμε πότε θα διεξαχθούν, πρέπει πολλά αν όχι όλα τα θετικά μέτρα να έχουν ψηφισθεί, ένα-ένα τα νομοσχέδια παίρνουν το δρόμο τους για την Ολομέλεια.
Κατά πως φαίνεται κυβερνητικός στόχος είναι ως το Πάσχα να έχουν ψηφιστεί εκείνες οι νομοθετικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνουν τα λεγόμενα θετικά μέτρα, τα οποία και ωφελούν τους πολίτες αλλά και σκιαγραφούν ένα πιο ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάνει focus στην οικονομία εφόσον θεωρεί πως πρέπει να είναι η βάση του για τις εκλογές, είτε αυτές γίνουν τον Μάιο είτε τον Οκτώβριο όπως κατ’ επανάληψη τονίζει.
Γι’ αυτό άλλωστε και τα επίμαχα νομοσχέδια προέρχονται από τα υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας. Από τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, τις 120 δόσεις σε εφορίες και ταμεία, τη χορήγηση μικροπιστώσεων για την ενίσχυση των μικρομεσαίων έως και την ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας όλα αφορούν την κοινωνία, τους πολίτες εκείνους που θα ευνοηθούν από αυτά και κατ’ επέκταση ενδεχομένως να δουν… με άλλο μάτι τα κυβερνητικά πεπραγμένα.
Ανάμεσα στα οικονομικής φύσεως νομοσχέδια με κοινωνικό πρόσημο στα μέσα Μαρτίου αναμένεται και η δεύτερη ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια…
Και εκεί, αν και αυτήν τη φορά θα λάβει χώρα σε μία μόνο συνεδρίαση, αναμένεται να ανέβουν πάλι οι τόνοι και ο αντιπολιτευτικός λόγος να… χτυπήσει κόκκινο, καθώς τα άρθρα που πήραν το πράσινο φως, από την πρώτη ψηφοφορία στις 15 Φεβρουαρίου, μεταξύ άλλων αφορούν στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και στην καθιέρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας.
Με μεγάλο ενδιαφέρον, λοιπόν, αδημονούμε για το επόμενο δίμηνο, το οποίο με νομοθετικές ρυθμίσεις θετικών μέτρων αλλά και τη δεύτερη φάση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, δεν αποκλείεται να αποτελέσει πάλι ένα… ενδιαφέρον παιχνίδι για δύο, ειδικά όσο η προεκλογική περίοδος προχωράει, ακόμη και αν αυτή αφορά μόνο στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης