Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Δεκάδες χιλιάδες οι ωφελούμενοι από την ρύθμιση των 120 για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Αχτσιόγλου: Δεκάδες χιλιάδες οι ωφελούμενοι από την ρύθμιση των 120 για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία
Πιθανότατα εντός του Μαρτίου θα τεθεί σε εφαρμογή η νέα ρύθμιση, αναφέριε η Έ. Αχτσιόγλου
Δεκάδες χιλιάδες θα είναι οι ωφελούμενοι επαγγελματίες και ασφαλισμένοι από την επικείμενη ρύθμιση των 120 για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στη «Μακεδονία της Κυριακής», η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.
Η ίδια τονίζει ότι θα τεθεί η νέα ρύθμιση σε εφαρμογή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και πιθανότατα εντός του Μαρτίου.
Αυτή, σύμφωνα με την υπουργό, θα περιλαμβάνει «κούρεμα βασικής οφειλής και κούρεμα κατά 85% των προσαυξήσεων» και «η νέα μειωμένη οφειλή θα μπορεί να εξοφλείται σε έως 120 δόσεις με ελάχιστο ποσό τα 50 ευρώ», ενώ «στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και οι επαγγελματίες που έκλεισαν τα βιβλία τους, δεν έχουν δηλαδή ενεργή οικονομική δραστηριότητα», αλλά και «δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι, οι οποίοι έχουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, αλλά λόγω των χρεών τους δε λαμβάνουν σύνταξη».
Περαιτέρω, η  κ. Αχτσιόγλου αναφέρει ότι στα τέσσερα έτη διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ η ανεργία έχει μειωθεί κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες, έχουν αυξηθεί οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα  κατά 376.000 ή ποσοστιαία κατά 24.6%, ενώ έχει μειωθεί  η ανεργία των νέων πάνω από 12 ποσοστιαίες μονάδες.
Ωστόσο, υπογραμμίζει πως «τα στοιχεία αυτά, ασφαλώς, δε σημαίνουν ότι εφησυχάζουμε».
Ακόμη, η κ. Αχτσιόγλου σημειώνει πως «η κυβέρνηση έχει την κοινοβουλευτική και πολιτική ισχύ για να συνεχίσει το έργο της και ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία το φθινόπωρο του 2019».
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει πως «όσο πιο πολύ ενημερώνεται, έγκυρα, ο κόσμος» για το περιεχόμενο της και για την ιστορική πραγματικότητα «τόσο πιο θετικά την υποδέχεται», ενώ επικρίνει την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση της και εκτιμά ότι αυτή η διαφορά στάσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ είναι ορατή στη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης