Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (ΝΔ): Παραμύθια της Χαλιμάς οτι ο Τσίπρας υπερασπίζεται τους φτωχούς

Γεωργιάδης (ΝΔ): Παραμύθια της Χαλιμάς οτι ο Τσίπρας υπερασπίζεται τους φτωχούς
Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαίωσε την ιδεολογία της ΝΔ, όταν ήρθαν στην εξουσία έγιναν οι καλύτεροι φίλοι των Αμερικανών
«Η ιδέα ότι ο Τσίπρας υπερασπίζεται τους φτωχούς και φτιάχνει προοδευτικό μέτωπο είναι παραμύθια της Χαλιμάς», δηλωσε με το γνωστό γλαφυρό του τρόπο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην ομιλία του στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
«Δεν έχει κανέναν περιορισμό, καμία ιδεολογία ο πρωθυπουργός. Το ΠΑΣΟΚ έγινε πλέον η πολύφερνος νύφη για τον πρωθυπουργό. Η απάντηση είναι μόνο μία: Κύριε Τσίπρα, δεν έχετε καμία ιδεολογία, καμία αρχή, και έτσι σας αντιμετωπίζουμε.
Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι η παράταξη των άκρων στην Ελλάδα» τόνισε.
Σχολιάζοντας τη στάση που κράτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στον Orban και το ζήτημα που έχει προκύψει στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα σχετικά με την αποπομπή του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε:
«Το θετικό θα ήταν το ΕΛΚ να παρέμενε ενωμένο. Ο Orban έκανε πολύ συγκεκριμένα πράγματα όπως οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, όπως έθιξε ο κ. Μητσοτάκης. Πρέπει να πούμε καθαρά ότι υπάρχει πρόβλημα, είτε ανήκει στο ΕΛΚ είτε όχι.
Όσον αφορά το μεταναστευτικό, δεν είναι ευρωπαϊκή αλληλεγγύη η θέση του Orban. Ο Κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο στην κριτική του απέναντι στον Ούγγρο πρωθυπουργό, καθώς η πολιτική του Orban είναι ευθέως αντίθετη με τα ελληνικά συμφέροντα.
Αναφερόμενος στην ρητορική Τσίπρα για έξοδο της χώρας από τα μημόνια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΣ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι «ο Τσίπρας σκότωσε το δίλημμα "μνημόνιο-αντιμνημόνιο".
Ήταν μια απλή προσπάθεια να πάρουν την εξουσία λέγοντας ψέματα. Η μόνη θετική στιγμή ήταν η "κωλοτούμπα" επειδή παραμείναμε στο ευρώ. Δεν πρέπει όμως να τον χαϊδεύουμε. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι πριν από λίγα χρόνια έλεγαν Τσίπρας και Δραγασάκης ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ».
Απαντώντας στο ερώτημα για τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ είναι το «κόμμα των πλουσίων και της ελίτ» ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε «πως μπορεί να είναι ο κ. Τσίπρας με τους φτωχούς όταν κατήργησε το ΕΚΑΣ, ποιοι έπαιρναν το ΕΚΑΣ, οι πλούσιοι ή οι φτωχοί;
Η αύξηση του ΦΠΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ, από το 13% στο 24% ποιους πλήττει;
Η μείωση κατά 2/3 του επιδόματος θέρμανσης ποιους πλήττει; Τους πλουσίους; Όλα αυτά τα προστάτευσε η Νέα Δημοκρατία. Η ΝΔ είναι η γνήσια λαϊκή παράταξη του τόπου. Το κόμμα μας θα κάνει καλύτερη τη ζωή των πολλών ανθρώπων».
Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με το κομμουνιστικό του παρελθόν θέλει πολίτες εξαθλιωμένους ώστε να περιμένουν το επίδομά του για να επιβιώσουν, ότι θέλει μια "Μαδουροποίηση" της Ελλάδας.
«Εμείς λέμε ότι η γνήσια εθνική πολιτική, είναι αυτή που φέρνει επενδύσεις και παράγει πλούτο. Που δημιουργεί θέσεις εργασίας. Αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει τις καλύτερες εξυπηρετήσεις στους πλουσίους της χώρας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαίωσε την ιδεολογία της ΝΔ

Ο κ. Γεωργιάδη, υπογράμμισε με νόημα ότι «σήμερα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζούμε την περίοδο δικαίωσης της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας. Όταν ήρθαν οι αντίπαλοί μας στην εξουσία έγιναν οι καλύτεροι φίλοι των Αμερικανών. Επί της ουσίας η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας δικαιώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ».
Είμαστε κατά του διχασμού και του ρεβανσισμού, συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.
Άλλο όμως η δικαιοσύνη. Δεν θα πιέσουμε εισαγγελίες ή δεν θα χρησιμοποιήσουμε ψευδομάρτυρες, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Novartis. Θα ψάξουμε την περίοδο Τσίπρα αλλά δεν θα κατασκευάσουμε τίποτα εναντίον του.
Όσον αφορά τις εκλογές, ανέφερε ότι χρειαζόμαστε και την αυτοδυναμία και τη συναίνεση.
Ο Τσίπρας έχει βάλει τη νάρκη της απλής αναλογικής και η Ελλάδα κινδυνεύει.
Αν καταφέρουμε να αποκτήσουμε αυτοδυναμία, δεν θα δείξουμε αλαζονεία. Το ΚΙΝΑΛ είναι ένα κόμμα με το οποίο πρέπει να συνεργαστούμε και στο μέλλον για τις μεγάλες τομές και τις θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.
Δεν εργαζόμαστε μόνο να νικήσει ο Μητσοτάκης για να φύγει ο Τσίπρας, αλλά εμείς θα πανηγυρίσουμε μόνο όταν τα παιδιά μας γυρίσουν στην Ελλάδα και η οικονομία θα αρχίσει να παράγει καλές θέσεις εργασίας. Αυτό όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν φύγει ο κύριος Τσίπρας. Πρέπει να εφαρμόσουμε ελεύθερες οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο, τόνισε.
Για τον κύριο Γεωργιάδη, η πρώτη μεγάλη μεταρρύθμιση της ΝΔ θα είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας και η διευκόλυνση των επενδύσεων. Δηλαδή η θεσμική διαδικασία για να γίνονται τα πράγματα πιο γρήγορα.
Δεύτερον, η μείωση των φόρων και των εισφορών. Πρέπει να φτιάξουμε ένα περιβάλλον που να προσελκύει τους επενδυτές και ότι θα βγάλουν κέρδος. Έτσι θα έρθουν τα λεφτά στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης