Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΥΠΟΙΚ: Οι συνεχείς αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης δείχνουν εμπιστοσύνη

ΥΠΟΙΚ: Οι συνεχείς αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης δείχνουν εμπιστοσύνη
Οι μεταρρυθμίσεις έχουν αρχίσει να αποδίδουν, τονίζει το υπουργείο Οικονομικών
H οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική, που εφαρμόζει η κυβέρνηση αποδίδει και δημιουργεί στερεές βάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη  του τόπου, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες (σε Β1 από Β3) από τον οίκο Moody's.
Οι μεταρρυθμίσεις έχουν αρχίσει να αποδίδουν και οι συνεχείς αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας δείχνουν τη σταθερά ανοδική της πορεία και την διαρκή ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών και προσθέτει, πως  απόδειξη αποτελεί και η πρόσφατη επιτυχημένη έξοδος στις αγορές.
Εξάλλου με ανάρτησή του στο Twitter χαιρέτισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος την αναβάθμιση της οικονομίας από τη Moody’s και επιτέθηκε στη ΝΔ για τα επικριτικά της σχόλια.
«Λίγες μόλις ώρες μετά την παρατήρηση του κ. Σταϊκούρα ότι όλες οι διεθνείς εκθέσεις επιβεβαιώνουν την κριτική της ΝΔ, η Moody’s αναβαθμίζει την ελληνική οικονομία κατά 2 βαθμίδες» σχολίασε ο κ. Τσακαλώτος.
«Ίσως το timing να μην είναι το ισχυρότερο χαρτί είτε της ΝΔ είτε του ίδιου», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης