Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατσέλη: Το ΚΙΝΑΛ έχει σοβαρή κρίση ταυτότητας - Στοιχίζεται πίσω από νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα

Κατσέλη: Το ΚΙΝΑΛ έχει σοβαρή κρίση ταυτότητας -  Στοιχίζεται πίσω από νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα
«Είναι καιρός να προτάξουμε την πολιτική, αντί να αναλωνόμαστε σε μικροπολιτικές διαμάχες και προσωπικές αντεγκλήσεις», σημειώνει η κ. Κατσέλη
«Η αντιμετώπιση των προκλήσεων και των κινδύνων για την Ευρώπη σήμερα επιβάλλει την αναζήτηση προγραμματικών συγκλίσεων για μια προοδευτική διακυβέρνηση τα επόμενα χρόνια» τονίζει σε συνέντευξή της στην "Εφημερίδα των Συντακτών» η συν-πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου Λούκα Κατσέλη.
Συμπληρώνει δε πως «είναι καιρός να προτάξουμε την πολιτική, αντί να αναλωνόμαστε σε μικροπολιτικές διαμάχες και προσωπικές αντεγκλήσεις».
Σχολιάζοντας την μη συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ στην εκδήλωση με ομιλητή τον Udo Bullmann επισημαίνει ότι η αντίδραση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής είναι ακατανόητη και υπογραμμίζει ότι «θα πρέπει να εξηγήσει για ποιό λόγο, αντί να ηγηθεί του διαλόγου για μια προοδευτική, δίκαιη και βιώσιμη Ευρώπη παρουσιάζοντας προτάσεις που εκπορεύονται από τα σπλάχνα της ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας στην οποία ανήκει, προτίμησε να απέχει».
Η κ. Κατσέλη σημειώνει ότι όσο το Κίνημα Αλλαγής απουσιάζει από τον πολιτικό διάλογο που έχει ξεκινήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις και δεν διατυπώνει ένα σαφή προοδευτικό λόγο, «εκχωρεί αναπόφευκτα ζωτικό χώρο σε άλλες πολιτικές δυνάμεις» και «δείχνει να στοιχίζεται πίσω από νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα και ακραίες δεξιές επιχειρηματολογίες» τότε «δυστυχώς αποδεικνύει ότι έχει σοβαρή κρίση ταυτότητας».
«Στην πολιτική, όταν υπάρχει κενό πολιτικής εκπροσώπησης, το κενό καλύπτεται...
Δυστυχώς ο χώρος τον οποίο για χρόνια κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ έχει μείνει άστεγος και ορφανός» προσθέτει.
Τέλος, η πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι «ο ευρύτερος προοδευτικός χώρο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, εκφράζεται από πολιτικές τάσεις που καλύπτουν ένα ευρύ τόξο -από το δημοκρατικό Κέντρο, τους σοσιαλδημοκράτες, τους οικολόγους-πράσινους, έως την ανανεωτική ή ριζοσπαστική Αριστερά-με τις διαφορές και το διακριτό πολιτικό τους λόγο σε επιμέρους ζητήματα» και τονίζει ότι «όποτε οι δυνάμεις αυτές συνεργάστηκαν στη βάση ενός αξιόπιστου προοδευτικού προγράμματος, η μάχη κερδήθηκε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης