Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ρέτσος (ΣΕΤΕ): Η τουριστική βιομηχανία πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες τεχνολογίες

Ρέτσος (ΣΕΤΕ): Η τουριστική βιομηχανία πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες τεχνολογίες
Τι ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γ. Ρέτσος, μιλώντας στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε η χώρα λόγω της κρίσης, ιδιαίτερα στον τομέα των επενδύσεων, υπήρξε πολύ μεγάλη άνοδος του τουρισμού στη χώρα με αποτέλεσμα να υπάρξουν προορισμοί που λειτουργούν πάνω από τις δυνατότητές τους, ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γ. Ρέτσος, μιλώντας στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Βασική πρόκληση, όπως είπε ο κ. Ρέτσος, είναι η χρησιμοποίηση των φυσικών πόρων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου να βελτιωθεί το τουριστικό προϊόν.
Σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο, η τουριστική βιομηχανία πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες τεχνολογίες προκειμένου να βελτιώσει την εμπειρία του πελάτη, να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της.
Στο σημαντικό ζήτημα της αειφορίας ο κ. Ρέτσος τόνισε πως πλέον πάνω από το 67% των τουριστών είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ακριβότερα για προϊόντα που είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον και ιδιαίτερα για τοπικά προϊόντα, που σημαίνει ότι ανοίγονται νέες τάσεις και ευκαιρίες για τις τοπικές κοινωνίες.
Παράλληλα, ο κ. Ρέτσος ανέφερε πως μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την αειφορία, είναι η Ελλάδα να καταφέρει να μοιράσει τους πάνω από 30 εκατομμύρια τουρίστες που την επισκέπτονται ετησίως σε πολλούς προορισμούς ολόκληρο το χρόνο.
Από την πλευρά του, ο  Alain Dupeyras, Επικεφαλής Regional Development & Tourism Division του ΟΟΣΑ, τόνισε πως η αειφορία είναι στο επίκεντρο της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού και πως αποτελεί μεγάλη πρόκληση η ανάπτυξη του τουρισμού να συμβαδίζει με την αειφορία.
Ο κ. Dupeyras ανέφερε ότι χρειάζεται η συνεχής και αγαστή συνεργασία του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα προκειμένου η τουριστική βιομηχανία να προσαρμοστεί απέναντι στις νέες προκλήσεις που έρχονται στο μέλλον.
Παράλληλα ο κ. Dupeyras σημείωσε ότι το υπουργείο Τουρισμού πρέπει να δουλέψει στενά σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο με τους αρμόδιους δημόσιους φορείς.
Τέλος ο κ. Dupeyras τόνισε την αναγκαιότητα η τουριστική βιομηχανία να «αγκαλιάσει» την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ώστε να καταφέρει να κάνει πιο ελκυστικό το τουριστικό προϊόν και να παρέχει πιο ποιοτικές υπηρεσίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης