Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας (ΝΔ): Στην άμυνα και την εξωτερική πολιτική δεν χωρούν συναισθηματισμοί - Το υπουργείο 'Αμυνας να περάσει στον 21ο αιώνα

Κικίλιας (ΝΔ): Στην άμυνα και την εξωτερική πολιτική δεν χωρούν συναισθηματισμοί - Το υπουργείο 'Αμυνας να περάσει στον 21ο αιώνα
Τις αμυντικές μας βιομηχανίες που τώρα φυτοζωούν πρέπει να τις μετατρέψουμε σε πηγή ανάπτυξης, όπως ανέφερε ο Β. Κικίλιας
«Υπάρχει απαίτηση το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας να περάσει στον 21ο αιώνα», τόνισε ο τομεάρχης Εθνικής 'Αμυνας της ΝΔ, Β. Κικίλιας.
«Στην καρδιά αυτής της πολιτικής βρίσκονται οι νέες τεχνολογίες (3d printing, UAVs, artificialintelligence), πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στη θεματική ενότητα «'Αμυνα και Οικονομία» του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Στον πυρήνα της, όπως ανέφερε, «πρέπει να πρωταγωνιστούν οι αμυντικές μας βιομηχανίες που τώρα φυτοζωούν.
Με όραμα, στρατηγική και συνέργειες πρέπει να τις μετατρέψουμε σε πηγή ανάπτυξης».
Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «οι χώρες διέπονται από ισχύ και συμφέρον.
'Αρα στην άμυνα και στην εξωτερική πολιτική δεν χωρούν συναισθηματισμοί.
Κανείς δεν μας αγαπά ούτε μας μισεί».
Για το θέμα της ΑΟΖ, ο κ. Κικίλιας, αφού πρώτα  υπενθύμισε ότι είχε μιλήσει γι' αυτό από το 2010, γράφοντας και βιβλίο μαζί με τους Θ. Καρυώτη, Σ. Κασσίνη και Ν. Λυγερό, επεσήμανε πως «τότε κάποιοι λοιδορούσαν ακούγοντας τα περί ΑΟΖ. Τώρα οι Κύπριοι αδερφοί μας θα έχουν το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ευρώπη και οι χώρες των εταιρειών εξόρυξης θα εγγυώνται την ασφάλεια του νησιού».
Ακόμη, τόνισε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα φέρουν το αύριο της οικονομίας, της τεχνολογίας και της ασφάλειας, στις σημερινές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας».
Ο ίδιος μίλησε και για μια διακομματική συμφωνία 15 ετών για τα εξοπλιστικά προγράμματα ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος τους και κατέληξε λέγοντας ότι «το αύριο είναι σήμερα και δεν μπορεί να περιμένει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης