Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η προετοιμασία για τις ευρωεκλογές επί τάπητος στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή (3/3)

Η προετοιμασία για τις ευρωεκλογές επί τάπητος στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή (3/3)
Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα ανοίξουν με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Η προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο για τις ευρωεκλογές  του Μαΐου 2019 θα απασχολήσει τις εργασίες  της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος την Κυριακή 3 Μαρτίου.
Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα ανοίξουν με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στις 10:00 π.μ.
Την  ίδια ώρα η ημερομηνία των εθνικών εκλογών παραμένει γρίφος με το Μέγαρο Μαξίμου να παρακολουθεί με ανησυχία τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν παγιοποίηση της διαφοράς υπέρ της ΝΔ.
Το άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που αποτυπώνεται σταθερά πλέον στις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης και προκύπτει από την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από δύο μέρες, προκαλεί πονοκέφαλο για το Μέγαρο Μαξίμου.
Η εν λόγω έρευνα δείχνει ότι το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά αλλά και η παροχολογία δεν απέφεραν πολιτικά οφέλη στον Αλέξη Τσίπρα.
Πάντως, η κυβέρνηση από την πλευρά της αμφισβητεί την εικόνα που δείχνουν σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις τους τελευταίους μήνες με πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος  μάλιστα να βλέπουν ντέρμπι στις εθνικές κάλπες.
Βέβαια, σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να παίξουν και οι αναποφάσιστοι που αγγίζουν μεγάλο ποσοστό.
Σε κάθε περίπτωση, η πίεση που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από τις δημοσκοπήσεις και το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει στην άποψή του πως οι εθνικές κάλπες θα στηθούν στα τέλη της τετραετίας έχει μετατρέψει τις εκλογές τον Μάιο σε οδηγό επιβίωσης της κυβέρνησης.
Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης παραδέχονται πως μια ήττα μεγάλης κλίμακας θα ήταν μη αναστρέψιμη για το Μαξίμου.
Σε αυτό το πολιτικό σκηνικό, ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε την Παρασκευή πως ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα διεξαχθεί μαζί με τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης