Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο στέλνει κοντά στην κυπριακή AOZ ο Erdogan

Δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο στέλνει κοντά στην κυπριακή AOZ ο Erdogan
Στόχος του ο εντοπισμός πετρελαϊκών κοιτασμάτων και από τουρκικής πλευράς μετά την μεγάλη επιτυχία στα κοιτάσματα της Κυπριακής ΑΟΖ
Σε ενίσχυση της τουρκικής παρουσίας στη Μεσόγειο για τον εντοπισμό πετρελαϊκών κοιτασμάτων και την εξόρυξη πετρελαίου προχωρά ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan.
Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Erdogan στέλνει και δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο στη μεσόγειο για να ενισχύσει τις τουρκικές προσπάθειες μετά τον εντοπισμό του μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ μετά την επιτυχή κατάληξη της γεώτρησης «Γλαύκος 1» των διεθνών κολοσσών Exxon Mobil -Qatar Petroleum στο «οικόπεδο 10» που οδηγεί σε κοίτασμα φυσικού αερίου έως 8 τρισ. κυβικά πόδια.
Ό τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματος του στην γενέτειρα του πόλη Ριζέ στη βορειοανατολική Τουρκία, υποστήριξε οτι οι γεωτρήσεις θα γίνουν με το νέο τουρκικό σκάφος Yavuz την ώρα που η αμεριανική ExxonMobil, ανακοίνωσε οτι μετά την ανακάλυψη του Γλαύκου, προτίθεται να συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, κάνοντας μάλιστα λόγο για νέα γεώτρηση το 2020.
Σύμφωνα με τις επίσημες προκαταρκτικές εκτιμήσεις η υπολογιζόμενη αξία του κοιτάσματος κυμαίνεται από $30 δισ. έως $40 δισ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης