Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων, εν μέσω στροφής στο ρίσκο - Στο 2,76% το 10ετές

ΗΠΑ: Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων, εν μέσω στροφής στο ρίσκο - Στο 2,76% το 10ετές
Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς η αισιοδοξία για μια εμπορική συμφωνία έστρεψε τους επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνα assets
Ανοδικά κινούνται σήμερα (1/3/2019) οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, καθώς η αισιοδοξία για μια εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα έστρεψε τους επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνα assets, όπως οι αμερικανικές μετοχές.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προετοιμάζονται για μια σύνοδο ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, και τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, κατά την οποία αναμένεται να υπογραφεί μια συμφωνία 150 σελίδων.
Προχθες, ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, μιλώντας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, είπε ότι η Κίνα πρέπει να κάνει περισσότερα από το να προσφέρει απλά υποσχέσεις για αγορές περισσότερων αμερικανικών αγαθών.
Ωστόσο, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, έκανε χθες λόγο για την επίτευξη «φανταστικής» προόδου στις εμπορικές διαπραγματεύσεις που είχαν οι ΗΠΑ με την Κίνα την περασμένη εβδομάδα, ενώ σήμερα επανήλθε, σημειώνοντας ότι έχει επιτευχθεί «τεράστια πρόοδος».
Μιλώντας στο «Fox Business», ο Kudlow επεσήμανε ότι οι ηγέτες των δύο χωρών, Donald Trump και Xi Jinping, θα μπορούσαν να υπογράψουν μια συμφωνία στην κατοικία του Αμερικανού προέδρου στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα.
Περί τις 22:45, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει άνοδο 5 μονάδων βάσης, στο 2,76% από 2,71% στο προηγούμενο κλείσιμο.


Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 4,5 μ.β. στο 2,56%, του 5ετούς ενισχύεται κατά 5,4 μ.β. στο 2,56%, ενώ του 30ετούς σημειώνει άνοδο 4,6 μ.β. στο 3,13%.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές «αγνόησαν» ορισμένα αρνητικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, που ενισχύουν την άποψη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Rserve, Fed) θα παραμείνει υπομονετική ως προς μια περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων, καθώς η δημοσίευσή τους είχε καθυστερήσει λόγω του κυβερνητικού shutdown.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ κατέγραψαν τον Δεκέμβριο του 2018 τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009, ενώ ο δείκτης που παρακολουθεί η Fed για τον πληθωρισμό σημείωσε περαιτέρω επιβράδυνση.
Παράλληλα, σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε τον Φεβρουάριο η μεταποιητική δραστηριότητα των ΗΠΑ, με την ανάπτυξη στον κλάδο να υποχωρεί σε χαμηλό 18 μηνών.
Ειδικότερα, ο σχετικός ΡΜΙ της IHS Markit για τον κλάδο της μεταποίησης επιβραδύνθηκε στις 53,0 μονάδες τον Φεβρουάριο, από 54,9 τον προηγούμενο μήνα.
Την ίδια ώρα, σε ξεχωριστή έρευνα του Institute for Supply Management ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 54,2 μονάδες τον Φεβρουάριο - το χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2016- από 56,6 μονάδες τον Ιανουάριο.
Χειρότερη των αρχικών εκτιμήσεων αποδείχτηκε και η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης