Τελευταία Νέα
Οικονομία

EBRD: Το 2% είναι πολύ χαμηλός ρυθμός ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία

EBRD: Το 2% είναι πολύ χαμηλός ρυθμός ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία
Τα στελέχη της EBRD επεσήμαναν από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να πετύχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης
Την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα να πετύχει πολύ υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τον τρέχοντα επεσήμαναν τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Ειδικότερα, τα στελέχη της EBRD συμμερίστηκαν την άποψη του Πέτρου Δούκα (πρόεδρος στο Δ.Σ. Capital Partners SA και στο International Chamber of Commerce), ο οποίος υποστήριξε ότι η σημερινή ισχνή -όπως τη χαρακτήρισε- ανάπτυξη, που δεν ξεπερνά το 2%, «δεν είναι τίποτα μπροστά στις πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας».
Μάλιστα, η υπεύθυνη της EBRD για τις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου, Sabina Dziurman, υπενθύμισε ότι η αποστολή της Τράπεζας στη χώρα μας παρατάθηκε ως το 2025, τόνισε ότι η EBRD θα συνεχίσει να στηρίζει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας και ξεκαθάρισε ότι η Τράπεζα δεν βρίσκεται εδώ για να ανταγωνιστεί τις ελληνικές τράπεζες, αλλά για να τις υποστηρίξει.
Διατύπωσε, δε, την εκτίμηση ότι σε μια περίοδο που πολλή συζήτηση γίνεται και όλο το βάρος πέφτει στην προσπάθεια μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ποσοστό κάτω του 10% (του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων των τραπεζών), μέρος της οικονομίας παραμένει «σχεδόν μη χρηματοδοτήσιμο» και, άρα, έμφαση πρέπει να δοθεί στην ανασυγκρότηση των επιχειρήσεων και στην επιστροφή στην αγορά όσων από αυτές είναι βιώσιμες.
«Συμφωνώ απόλυτα ότι ο ρυθμός ανάπτυξης 2% είναι πολύ χαμηλός για την ελληνική οικονομία», επισήμανε από την πλευρά του ο deputy director, Country Economics and Policy της EBRD, Peter Sanfey.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης