Τελευταία Νέα
Διεθνή

Raab (Βρετανία): Πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στο σχέδιο της πρωθυπουργού May για το Brexit

Raab (Βρετανία): Πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στο σχέδιο της πρωθυπουργού May για το Brexit
Ο πρώην υπουργός Brexit προειδοποίησε ότι μία σημαντική καθυστέρηση του Brexit θα αποδυνάμωνε τη διαπραγματευτική θέση της Βρετανίας
Στο γεγονός ότι η συμφωνία ανάμεσα στην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Theresa May και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit πρέπει να σημειώσει ουσιαστικές αλλαγές αναφέρθηκε σήμερα (1/3) ο πρώην υπουργός Brexit, Dominic Raab, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του BBC.
Ειδικότερα, ο κ. Raab δήλωσε ότι η βασικές αλλαγές στη συμφωνία θα πρέπει να σχετίζονται με το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων, αναφορικά με την πιθανή επανεγκατάσταση ενός «σκληρού συνόρου» ανάμεσα σε Ιρλανδία και Μεγάλη Βρετανία, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τα τέλη Μαρτίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η δυνατότητα κατάργησης του backstop θα πρέπει να εισαχθεί μέσω κάποιου μηχανισμού, ενώ παράλληλα ο επεσήμανε ότι μία σοβαρή καθυστέρηση στο Brexit θα αποδυνάμωνε τη διαπραγματευτική θέση της Βρετανίας απέναντι στις Βρυξέλλες.
Από την άλλη πλευρά, ο πρώην υπουργός Brexit δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναβολής στην ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο χρειαστεί μερικές εβδομάδες ώστε να εγκρίνει την απαραίτητη νομοθεσία.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός της εβδομάδας, η πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι ακόμα και ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μία συμφωνία θα είναι καλύτερο απ΄ ότι να συνάψει «μία κακή συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης