Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριο 2019, εν μέσω αυξημένης εγχώριας ζήτησης - Στις 51,5 μονάδες ο PMI

Γαλλία: Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριο 2019, εν μέσω αυξημένης εγχώριας ζήτησης - Στις 51,5 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία για την δραστηριότητα του γαλλικού μεταποιητικού κλάδου αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Επέκταση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Γαλλία για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (1/3) στοιχεία της Markit, καθώς η αξημένη εγχώρια ζήτηση αντιστάθμισε την ασθενέσθερη ζήτηση από το εξωτερικό.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,5 μονάδες, έναντι 51,2 μονάδων τον Ιανουάριο, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 51,4 μονάδες.
Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα της Markit ανέφεραν ότι η παραγωγή αυξήθηκε για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ οι νέες παραγγελίες επέστρεψαν σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά μετά από τον Οκτώβριο.
Παράλληλα, σύμφωνα με την Markit, η βελτίωστη στη ροή νέων παραγγελιών ήρθε αποκλειστικά από την εγχώρια ζήτηση, καθώς οι παραγγελίες από το εξωτερικό υποχώρησαν για έκτο συνεχόμενο μήνα.
«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η εγχώρια απόδοση της Γαλλίας παρείχε αντίσταση ενάντια στην αποδυνάμωση των εξαγωγικών αγορών», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αυτή η ανθετικότητα δεν παρατηρήθηκε στη Γερμανία, όπου τα πρόσφατα στοιχεία έδειξαν κατάρρευση των μεταποιητικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, οδηγώντας την παραγωγή σε περιοχή συρρίκνωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης