Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός - Πτώση 0,4% στα 1.316,10 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε χαμηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός - Πτώση 0,4% στα 1.316,10 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με πτώση 0,4% ή 5,10 δολ., στα 1.316,10 δολ. ανά ουγγιά -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Φεβρουαρίου 2019
Με νέα πτώση, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισε σήμερα (28/2/2019) ο χρυσός, υποχωρώντας μάλιστα σε χαμηλό δύο εβδομάδων.
Πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο άσκησαν τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία.
Τα στοιχεία έδειξαν ότι η ανάπτυξη των ΗΠΑ κατέβασε ταχύτητα κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018, ωστόσο η επιβράδυνση ήταν μικρότερη από την αναμενόμενη, κυρίως χάρη στις ισχυρές καταναλωτικές και επιχειρηματικές δαπάνες, με την ανάπτυξη στο σύνολο του 2018 να διαμορφώνεται ελάχιστα κάτω από τον στόχο της κυβέρνησης Trump για 3%.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,6%, έναντι ανάπτυξης 3,4% του τρίτου τριμήνου, ενώ οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυσσόταν με ρυθμό 2,3% στο δ’ τρίμηνο.
Στο σύνολο του 2018, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε κατά 2,9% -ο καλύτερος ρυθμός ανάπτυξης από το 2015- έναντι ανάπτυξης 2,2% του 2017.
Την ίδια ώρα, οι επίμονες γεωπολιτικές εντάσεις απέτυχαν εκ νέου να προσφέρουν ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο.
Σήμερα κατέρρευσαν οι συνομιλίες ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, στο Βιετνάμ.
Ο Trump επικαλέστηκε ως βασική αιτία για την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων την απαίτηση της Πιονγιάνγκ για πλήρη άρση των κυρώσεων.
Ωστόσο, ο Βορειοκορετάτης υπουργός Εξωτερικών, Ri Yong-ho, δήλωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ ζητούσε μόνο τη μερική άρση των κυρώσεων, διαψεύδοντας τον Αμερικανό πρόεδρο.
Οι επενδυτές παρακολουθούν, εν τω μεταξύ, και την επικίνδυνη κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας για τη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ, καθώς κάθε μία από τις δύο χώρες ανακοίνωσε ότι έχει καταρρίψει εχθρικά αεροσκάφη.
Η αντιπαράθεση αυτή, που ξεκίνησε χθες Τρίτη, έχει προκαλέσει ανησυχία στη διεθνή κοινότητα η οποία φοβάται μια ανοικτή σύγκρουση μεταξύ των δύο κρατών που διαθέτουν πυρηνικά όπλα για την αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ, μήλον της έριδος μεταξύ τους από το 1947.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,4% ή 5,10 δολ., στα 1.316,10 δολ. ανά ουγγιά -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Φεβρουαρίου 2019.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν οριακά στις 96,2 μονάδες, ενώ η στερλίνα υποχωρούσε κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,327 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Στο σύνολο του Φεβρουαρίου, ο χρυσός κατέγραψε απώλειες περίπου 0,7%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης