Τελευταία Νέα
Οικονομία

Chantepy (πρέσβης Γαλλίας): Κύρια πρόκληση για την Ελλάδα να καταπολεμήσει το brain drain

Chantepy (πρέσβης Γαλλίας): Κύρια πρόκληση για την Ελλάδα να καταπολεμήσει το brain drain
Η καταπολέμηση του brain drain αποτελεί την κύρια πρόκληση για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy, στο πλαίσιο του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Η καταπολέμηση του brain drain αποτελεί την κύρια πρόκληση για την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα (28/2/2019) ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy, από τους Δελφούς, όπου διεξάγεται το 4ο Οικονομικό Φόρουμ.
Ο Chantepy χαρακτήρισε, παράλληλα, πολύ καλό νέο την ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
Συμμετέχοντας στο πάνελ της συζήτησης με θέμα «Αναπτυξιακή Τράπεζα: Δυνατότητες & Προοπτικές», ο κ. Chantepy μίλησε για τη σημασία ίδρυσης μιας δημόσιας αναπτυξιακής τράπεζας, λέγοντας πως είναι απαραίτητη για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για την υποστήριξη της λειτουργίας τους.
Αναφερόμενος στη γαλλική εμπειρία, είπε πως η Αναπτυξιακή Τράπεζα στη χώρα του έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και σημείωσε πως «δεν μπορούμε πια να φανταστούμε στη Γαλλία πώς θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς αυτή».
«Αύριο με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, η συνεργασία σε θέματα καινοτομίας θα μπορέσει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ανάμεσα στις δύο χώρες», τόνισε ο Γάλλος πρέσβης.
Καταληκτικά, τόνισε πως κύρια πρόκληση για την Ελλάδα σήμερα είναι να καταπολεμήσει το brain drain και υπογράμμισε την ανάγκη η χώρα μας να στηρίξει αυτόν τον ανθρώπινο πλούτο.
Στην αντίθετη περίπτωση, επισήμανε, το οικονομικό της μέλλον θα κινδυνεύσει. Σημείωσε, δε, πως η υποστήριξη των νέων που θέλουν να δώσουν ζωή στις ιδέες τους και να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση απαιτεί την κατάλληλη χρηματοδοτική υποστήριξη.
Στην κατεύθυνση αυτή, διαβεβαίωσε πως θα βοηθήσει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης