Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος: Διορθώνονται τα σφάλματα στον υπολογισμό των αναδρομικών - Ήταν αναμενόμενα

Πετρόπουλος: Διορθώνονται τα σφάλματα στον υπολογισμό των αναδρομικών - Ήταν αναμενόμενα
Ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, υποστήριξε ότι τα σφάλματα στην καταβολή των αναδρομικών των ειδικών μισθολογίων οφείλονται στην πολυπλοκότητα του τρόπου υπολογισμού των διαφορών που θα πρέπει να καταβληθούν
Τα σφάλματα υπολογισμού της καταβολής αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια εντοπίστηκαν άμεσα και άμεσα διορθώνονται, ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη.
Ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε ότι εγκαίρως οι δικαιούχοι ενημερώνονται αν έλαβαν λιγότερα, ώστε να τους επιστραφούν άμεσα αυτά που προβλέπει ο νόμος.
Για τους δικαιούχους που έλαβαν παραπάνω αναδρομικά δεν διαταράσσεται η καθημερινότητά τους, διότι η παρακράτηση είναι τμηματική και δεν υπάρχει άμεση αξίωση για τα παραπάνω ποσά.
«Πάντα συνέβαιναν σφάλματα στον υπολογισμό.
Οι δικές μας υπηρεσίες τα εντόπισαν και έσπευσαν να τα διορθώσουν.
Γι' αυτό υπάρχει διάταξη για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, η οποία δεν είναι τωρινή. Πάντα υπήρχε πρόνοια, γιατί το σύστημα μπορεί να έκανε λάθος υπολογισμό στον δικαιούχο.
Αυτά είναι αναμενόμενα σφάλματα.
Τα εντοπίσαμε και τα επιλύσαμε αμέσως», είπε ο υφυπουργός Εργασίας και εξήγησε ότι τα σφάλματα «οφείλονται στην πολυπλοκότητα του τρόπου υπολογισμού των διαφορών που θα έπρεπε να καταβληθούν».
Eίναι ενδεικτικό, όπως επισήμανε ο κ. Πετρόπουλος, ότι υπάρχει σύνταξη που καταβάλλεται από το 1961 σε διάδοχο.
Καταβάλλονται δηλαδή συντάξεις για περιόδους που δεν υπήρχαν αναλυτικά στοιχεία και συνεπώς δεν ήταν επεξεργασμένα με τρόπο που να είναι ευχερής η απόδοση διαφορών.
«Η επίλυση του προβλήματος έγινε αμέσως.
Διορθώνονται οι διαφορές και οι δικαιούχοι γνωρίζουν και οι ίδιοι, με προσωπική ενημέρωση, το ποσό που θα τους επιστραφεί.
Η διαδικασία επιστροφής εισφορών είναι αυτή που προβλέπει ο νόμος.
Η παρακράτηση είναι τμηματική και δεν υπάρχει άμεση αξίωση επιστροφής των ποσών που δόθηκαν παραπάνω.
Συνεπώς γίνεται με τρόπο που να διευκολύνει εκείνον που έλαβε παραπάνω ποσό, για να το επιστρέψει χωρίς να διαταράσσεται η καθημερινότητά του», υπογράμμισε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης