Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ο στόχος του δημοσίου από ιδιωτικοποιήσεις προσεχώς 2,4 δισ: ΕΛΠΕ 1,35 δισ. Αεροδρόμιο 1 δισ. Μαρίνα Αλίμου 50-55 εκατ

Ο στόχος του δημοσίου από ιδιωτικοποιήσεις προσεχώς  2,4 δισ: ΕΛΠΕ 1,35 δισ. Αεροδρόμιο 1 δισ. Μαρίνα Αλίμου 50-55 εκατ
Συνολικά από τις σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν 2,4 δισεκ. ευρώ....εφόσον δεν προσκρούσουν σε εμπόδια όπως εκλογές
Το πλάνο των προσεχών ιδιωτικοποιήσεων έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ με στόχο έως το Καλοκαίρι 2019 να έχουν συγκεντρωθεί 2,4 δισεκ. ευρώ.
Ωστόσο βασική αίρεση αποτελεί ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών καθώς εάν πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο 2019 πιθανότατα θα ολοκληρωθούν το Καλοκαίρι τα σχέδια.
Εάν διεξαχθούν τον Μάιο 2019 εύλογα οι ιδιωτικοποιήσεις θα μετατεθούν.
Στο πλαίσιο αυτό το πιθανότερο σενάριο παραμένει στο κοινοπρακτικό σχήμα Glencore και Carlyle θα καταλήξει το 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων έναντι 1,3 με 1,35 δισεκ. ευρώ με βάση ορισμένες πληροφορίες από πηγές που είναι πολύ κοντά στην εν εξελίξει διαδικασία.
Βέβαια υπάρχουν ακόμη ορισμένα ερωτηματικά για το κατά πόσο η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το deal της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ ή λόγω της προεκλογικής περιόδου θα επιμηκύνει την διαδικασία.
Ωστόσο με βάση θεσμικές πηγές από τα δύο σχήμα που έχουν διαμορφωθεί η Glencore και Carlyle από την μια πλευρά και από την άλλη η Vitol με την αλγερινή Sonatrach θα υποβάλλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές τέλη Μαρτίου 2019.
Για το Αεροδρόμιο και την διάθεση επιπλέον 30% προφανώς το τίμημα θα εξαρτηθεί από τον ρόλο και τους όρους που θα θέσει το ελληνικό δημόσιο.
Φαίνεται ότι μέσα στον Απρίλιο θα μπορούσε να ανοίξει η διαδικασία με στόχο 1 δισεκ. ευρώ για το 30%.
Ως προς την Μαρίνα Αλίμου στόχος είναι τα 50 με 55 εκατ ευρώ.
Συνολικά από τις σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν 2,4 δισεκ. ευρώ.
Για τα δεδομένα των προς διάθεση assets…τα επιδιωκόμενα τιμήματα είναι τουλάχιστον ρεαλιστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης