Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας;

tags :
Η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας;
Σχεδόν ο ένας στους δύο δανειολήπτες δεν είναι σε θέση να αποπληρώνει το στεγαστικό του δάνειο
Δεν πρόκειται για ευφυολόγημα αλλά για πολιτική  προσέγγιση εστιασμένη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στο νέο νόμο για την πρώτη κατοικία που φέρνει στη Βουλή η Πρώτη φορά Αριστερά.
Θέτουμε το απλό ερώτημα προς τη Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει το νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας όταν θα έρθει στη Βουλή;
Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανόν το νομοσχέδιο να κατατεθεί προς ψήφιση τις επόμενες ημέρες.
Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα διατυπώσει ευθέως τη θέση της όταν βέβαια ενημερωθεί επίσημα.
Είναι προφανές ότι η πολιτική της θέση θα πρέπει να είναι κατανοητή σε όλους και κυρίως αν θα ψηφίσει το νόμο για την πρώτη κατοικία ή θα τον καταψηφίσει.
Στο ενδεχόμενο  να τον καταψηφίσει πρέπει να φέρει το δικό της νομοθέτημα πριν από τις εθνικές εκλογές για να έχουν μέτρο σύγκρισης οι δανειολήπτες.     
Ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές ότι δεν βλάπτει τα συμφέροντα  των τραπεζών και την ίδια στιγμή διαμορφώνει κλίμα στην κοινή γνώμη ότι προστατεύει τον οικονομικά αδύναμο.
Πάντως οι τραπεζίτες να έχουν κάνει σημαία τους στρατηγικούς κακοπληρωτές διαμορφώνοντας συνθήκες πίεσης προς την άλλη  πλευρά όταν το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 25% και οι αποδοχές των εργαζόμενων κόπηκαν μαχαίρι έως 45%.
Ποιος μπορεί να πληρώνει στεγαστικό δάνειο σε συνθήκες κρίσης αφού μειώθηκαν τα εισοδήματα και την ίδια στιγμή αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις τους έναντι όλων.
Σχεδόν ο ένας στους δύο δανειολήπτες δεν είναι σε θέση να αποπληρώνει το στεγαστικό του δάνειο ή ο ένας στους δύο μπορεί να πληρώνει  της μηνιαίες δόσεις του στεγαστικού του δανείου.  
Όλοι ξέρουν ότι κάθε νοικοκυριό  ανεβαίνε  τον δικό του Γολγοθά
Μάλλον είμαστε πολύ κοντά να μάθουμε ή να κατανοήσουμε πόσο … Φιλελεύθερη είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή πόσο Φιλελεύθερο και κοινωνικά ευαίσθητο είναι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας;  
Κοντός Ψαλμός, Αλληλούια...  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης