Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανθρωπιστική βοήθεια 161,5 εκατ. ευρώ στέλνει στην Υεμένη η ΕΕ

Ανθρωπιστική βοήθεια 161,5 εκατ. ευρώ στέλνει στην Υεμένη η ΕΕ
Ανθρωπιστικής βοήθεια στέλνει η ΕΕ στην Υεμένη
Τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 161,5 εκατ. ευρώ για την κρίση στην Υεμένη εντός του 2019, γνωστοποίησε η ΕΕ και συγκεκριμένα ο αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης
Με αυτόν τον τρόπο, η συνολική συνεισφορά της ΕΕ αυξάνεται στα 710 εκατ. ευρώ.
Η ανακοίνωση έγινε από τον Επίτροπο στη Γενεύη, στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ανθρωπιστική Κρίση στην Υεμένη, επισημαίνεται.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ διαδραμάτισε ηγετικό διεθνή ρόλο στην κινητοποίηση της υποστήριξης για την κρίση της Υεμένης.
Το 2018, η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ ξεπέρασε τα 14 εκατομμύρια άτομα επί του εδάφους, βοηθώντας τους πιο ευάλωτους, όπως γυναίκες και παιδιά που έπεσαν θύματα της σύγκρουσης.
Η ΕΕ έχει επανειλημμένα προτρέψει όλα τα μέρη της σύγκρουσης να σεβαστούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να δώσουν προτεραιότητα στην προστασία των πολιτών και των πολιτικών υποδομών.
Στην ίδια τη διάσκεψη, ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι "η Υεμένη αντιμετωπίζει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο.
Με τη νέα μας χρηματοδότηση θα δοθεί στους ανθρωπιστικούς εταίρους η δυνατότητα να παρέχουν περισσότερα τρόφιμα, διατροφή, υπηρεσίες υγείας, στέγαση, αποχέτευση, καθώς και προγράμματα εκπαίδευσης και προστασίας.
Ωστόσο, η πολιτική λύση παραμένει ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός", τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης