Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προσωρινή αναστολή έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών γύρω από την Ακρόπολη

Προσωρινή αναστολή έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών γύρω από την Ακρόπολη
Οι τρεις κινήσεις για τα κτίρια που απειλούν να κρύψουν την Ακρόπολη
Σε τρεις κινήσεις προχωρά τα υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την ανέγερση κτιρίων στην ευρύτερη περιοχή που περιβάλλει την Ακρόπολη, ώστε το ύψος τους να μην εμποδίζει τη θέα προς τον ιερό βράχο.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, προτίθεται να προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο της πόλης των Αθηνών που δεν περιλαμβάνεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, νοτίως της Ακρόπολης.
Παράλληλα, ζήτησε, επίσης, από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στον άμεσο έλεγχο νομιμότητας της οικοδομικής άδειας του κτιρίου που έχει κτιστεί επί της οδού Φαλήρου 5.
Στη συνέχεια θα διενεργηθεί αυτοψία από τους επιθεωρητές δόμησης, προκειμένου να ελεγχθεί η ορθή εφαρμογή της οικοδομικής άδειας.
«Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, η Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας (της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος) του ΥΠΕΝ, σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς και Υπουργεία, έχουν συστήσει ομάδα εργασίας για την επανεξέταση των όρων δόμησης στην περιοχή, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα περιορισμού της οπτικής επαφής με την Ακρόπολη.
Στη βάση αυτή θα γίνουν όποιες παρεμβάσεις κριθούν αναγκαίες στο θεσμικό πλαίσιο, όπως αυτό έχει προκύψει μετά τις μεταβολές του 2012», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.
Τέλος, σε σχέση με το ακίνητο επί των οδών Μισαραλιώτου 7-11 και Τσάμη Καρατάσου 4, «ουδέποτε έχει εισαχθεί κάποιο αίτημα στα όργανα ή στις υπηρεσίες του υπουργείου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης