Τελευταία Νέα
Διεθνή

Clarida (Fed): Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε καλή κατάσταση - Απαιτείται υπομονή με τα επιτόκια

Clarida (Fed): Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε καλή κατάσταση - Απαιτείται υπομονή με τα επιτόκια
Ο αντιπρόεδρος της Fed τόνισε ότι η τράπεζα θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να στηρίξει την αμερικανική οικονομία
Στο γεγονός ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε «καλή κατάσταση» αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve, Richard Clarida, τονίζοντας παράλληλα ότι οι αξιωματούχοι της τράπεζας μπορούν να παραμείνουν υπομονετικοί αναφορικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα κεντρικά της Dallas Fed, ο κ. Clarida ανέφερε «η οικονομία των ΗΠΑ λειτουργεί με σχεδόν πλήρη απασχόληση, και με πληθωρισμό κοντά στον στόχο του 2% καιήπιες ανοδικές πιέσεις, το ζήτημα της πολιτικής αυτή τη στγμή είναι να την αφήσουμε εκεί που είναι».
«Πιστεύουμε ότι έχουμε την ικανότητα να είμαστε υπομονετικοί όσον αφορά την εξέταση των δεδομένων», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Fed, προσθέτοντας ότι «η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή, είναι μία καλή κατάσταση για να βρισκόμαστε και θέλουμε πραγματικά να κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε ώστε να βοηθήσουμε στη στήριξη και τη διατήρηση της οικονομίας».
Παράλληλα, ο κ. Clarida αναφέρθηκε και σε ορισμένους εξωτερικούς κινδύνους για την αμερικανική οικονομία, οι οποίες αποτελούν «σίγουρα έναν σημαντικό παράγοντα» για την πολιτική της Fed.
«Η πραγματικότητα είναι ότι η παγκόσμιθα οικονομία επιβραδύνεται», επεσήμανε ο αξιωματούχος της τράπεζας, προσθέτοντας ότι «έχουμε αρνητική ανάπτυξη στην Ιταλία, μία Γερμανία όπου ενδέχεται να αναπτυχθεί μόλις κατά 1% και μία επιβράδυνση στην Κίνα», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «όλα αυτά είναι πράγματα που πρέπει να λάβουμε υπόψην».
Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι ενώ η Fed έχει κάποιο περιθώριο για χαμηλότερα επιτόκια και για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε μελλοντική κάμψη στη νομισματική πολιτική, άλλες κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως έχουν «κολλήσει» με επιτόκια κοντά στο σημείο όπου βρίσκονταν όταν αντιμετώπιζαν την κρίση.
«Αυτό προφανώς, εξ ολοκλήρου, καθιστά την παγκόσμια οικονομία περισσότερο εύθραυστη», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης