Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Περαιτέρω άνοδο καταγράφει η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 95 μονάδες ο δείκτης Insee

Γαλλία: Περαιτέρω άνοδο καταγράφει η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 95 μονάδες ο δείκτης Insee
Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω άνοδο σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία για τον Φεβρουάριο του 2019, εν μέσω βεκλίωσης στην οικονομική κατάσταση των καταναλωτών και μείωσης στις ανησυχίες που σχετίζονται με την ανεργία.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Γαλλίας (INSEE) αυξήθηκε στις 95 μονάδες, έναντι 92 μονάδων τον Ιανουάριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ο δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος.
Παράλληλα, ο δείκτης σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2018, ενώ απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τα χαμηλά τεσσάρων ετών στα οποία βρέθηκε τον Δεκέμβριο του 2018.
Σύμφωνα με την Insee, ο αριθμός των καταναλωτών που διαπίστωσαν βελτίωση στην οικονομική τους κατάσταση κατά το περασμένο έτος έχει αυξηθεί, ενώ άνοδος σημειώθηκε επίσης και στον αριθμό των καταναλωτών που αναμένει η βελτίωση αυτή να συνεχιστεί και κατά τους επόμενους μήνες.
Όσον αφορά τις ανησυχίες για την ανεργία κατά το επόμενο διάστημα, ο σχετικός υποδείκτης κατέγραψε σημαντική πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, μετά την υποχώρηση του ποσοστού ανεργίας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ετών.
«Ο Γάλλος καταναλωτής ανακάμπτει γρήγορα», σχολίασε ο οικονομολόγος της Pictet, Frederik Ducrozet, προσθέτοντας ότι «η εμπιστοσύνη αυξάνεται μετά από τα "κίτρινα γιλέκα", καθώς εισέρχονται τα μέτρα τόνωσης του Macron αι οι φόβοι για την ανεργία υποχωρούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης