Ανάκαμψη για το πετρέλαιο μετά τη βουτιά - Στο +0,8% το Brent

Ανάκαμψη για το πετρέλαιο μετά τη βουτιά - Στο +0,8% το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο 0,23%
Αντιστροφή τάσεων για τον μαύρο χρυσό σήμερα Τρίτη (26/2) το πετρέλαιο, ο οποίος κατόρθωσε όχι μόνο να μηδενίσει τις αρχικές του απώλειες αλλά και να κλείσει με θετικό πρόσημο.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε +0,86% με την τιμή του να διαμορφώνται στα 65,32 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +0,23% στα 55,61 δολ. ανά βαρέλι.

Χθες (25/2) ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τον προβληματισμό του αναφορικά με την αύξηση στις τιμές του πετρελαίου, επαναλαμβάνοντας τις προηγούμενες εκκλήσεις του προς τον ΟΠΕΚ να διατηρήσει τις τιμές του πετρελαίου σταθερές.
«Οι αγορές πετρελαίου ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξες κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αναφορικά με την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας», σχολιάζει ο αναλυτής της OANDA, Jeffrey Halley, προσθέτοντας παράλληλα ότι «ως αποτέλεσμα, ήταν ενδεχομένως οι πιο ευάλωτες σε ένα sell-off».

Σύμφωνα με τον αναλυτή του Reuters, Wang Tao, τα 54,39 δολ. ανά βαρέλι θα αποτελέσουν «ψυχολογικό όριο» για το αμερικανικό αργό, ενώ σε περίπτωση που υποχωρήσει κάτω από αυτή τη ζώνη, θα μπορούσε να πλησιάσει ακόμα και τα 53 δολ. ανά βαρέλι.
Ωστόσο, οι αναλυτές διευκρινίζουν ότι ενώ ο Donald Trump επιχειρεί να χαμηλώσει τις τιμές του πετρελαίου, οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν και της Βενεζουέλας συνεχίζουν να συμβάλλουν στην πρόσφατη αύξηση και να παρέχουν στήριξη στις τιμές.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS