Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ανοδικά κινείται στις δημοσκοπήσεις το SPD, χάρη στην αριστερή «στροφή»

Γερμανία: Ανοδικά κινείται στις δημοσκοπήσεις το SPD, χάρη στην αριστερή «στροφή»
Ανοδικά κινείται στις δημοσκοπήσεις το SPD, στη Γερμανία
Ανακοπή της καθοδικής τάσης δείχνει μία ακόμη δημοσκόπηση για τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) στη Γερμανία, οι οποίοι αυξάνουν μάλιστα την διαφορά τους από την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού «Der Spiegel», το SPD συγκεντρώνει 17,4%, πίσω από την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU), η οποία βρίσκεται στο 30,7% και οριακά μπροστά από τους Πράσινους, οι οποίοι καταγράφουν ποσοστό 17,3%.
Η AfD βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 12%, ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP) και η Αριστερά (Die Linke) ακολουθούν με 8,8% και 8,7% αντίστοιχα.
Σύμφωνα με το περιοδικό, φαίνεται ότι αποδίδει η νέα στρατηγική του SPD, το οποίο τις τελευταίες εβδομάδες υιοθετεί πιο αριστερές θέσεις, απομακρυνόμενο διαρκώς από τους κυβερνητικούς του εταίρους, CDU/CSU.
Ενδεικτικά, απαιτεί κατώτατο μισθό στα 12 ευρώ την ώρα, ενίσχυση της πολιτικής κοινωνικής πρόνοιας και εισαγωγή κατώτατης σύνταξης.
Να σημειωθεί ότι, μετά από μήνες, το SPD πέρασε στη δεύτερη θέση στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η INSA την περασμένη εβδομάδα.
Πρώτο κόμμα σε αυτήν την έρευνα παρέμειναν με διαφορά οι κυβερνώντες Χριστιανοδημοκράτες, με αμετάβλητο ποσοστό στο 30%.
Οι Σοσιαλδημοκράτες προσπέρασαν τους Πράσινους, καθώς κέρδισαν δύο (2) μονάδες (σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα), στο 18%.
Το κόμμα των οικολόγων απώλεσε τέσσερις (4) μονάδες, στο 15%.
Η AfD παρέμεινε στο 14%, ενώ ακολουθούν η Αριστερά και οι Φιλελεύθεροι, με 10% (+1%) και 9%, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης