Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Η συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας δεν θα λύσει τα προβλήματα – Οι επενδυτές να προσέχουν

BofA: Η συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας δεν θα λύσει τα προβλήματα – Οι επενδυτές να προσέχουν
ΗΠΑ και Κίνα θα καταλήξουν σε μία «μισή» συμφωνία εκτιμούν οι αναλυτές της BofA
Την ανάγκη να υπάρξει αυτοσυγκράτηση εκ μέρους των επενδυτών, ακόμη και εάν τελικά Κίνα και ΗΠΑ καταλήξουν σε συμφωνία για εμπορικά ζητήματα, επισημαίνουν οι οικονομολόγοι της Bank of America Merrill Lynch.
Όπως τονίζουν κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η συμφωνία αυτή να είναι ελλιπής και τελικά ο Donald Trump να μην κατορθώσει να επιτύχει διόρθωση κινεζικών πολιτικών όπως οι κρατικές επιδοτήσεις επιχειρήσεων αλλά και η διαχείριση θεμάτων όπως ο σεβασμός των πνευματικών δικαιωμάτων.
«Οι αγορές έχουν σημαντικά προεξοφλήσει την ύπαρξη μίας «μισής» συμφωνίας, παρά την πρόσφατη θετική ρητορική του Λευκού Οίκου.
Σε περίπτωση που υπάρξει πραγματική συμφωνία εκτιμούμε ότι η άνοδος για τις αμερικανικές μετοχές μπορεί να κυμανθεί από 5% έως και 10%, όμως σε περίπτωση «μερικής» συμφωνίας δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στις αποτιμήσεις», τονίζεται στην έκθεση της BofA.

Στη «μερική συμφωνία» μπορεί να ενταχθούν θέματα όπως η άρση των δασμών και α από τις δύο πλευρές, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει λύση για ζητήματα όπως τα πνευματικά δικαιώματα και το άνοιγμα τμημάτων της κινεζικής οικονομίας στον υγιή ανταγωνισμό.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές της BofA έχουν εκτιμήσει ότι η εφαρμογή των δασμών και από τις δύο χώρες αποτελεί ένας από τους βασικούς παράγοντες για τη μείωση περί του 3% των κερδών των αμερικανικών εταιρειών το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης