Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικρίσεις Weber κατά Orban: Να συμπεριφέρεται με ευπρέπεια και αλληλεγγύη στο ΕΛΚ

Επικρίσεις Weber κατά Orban: Να συμπεριφέρεται με ευπρέπεια και αλληλεγγύη στο ΕΛΚ
Με αφορμή την επίθεση του Orban κατά του προέδρου της Κομισιόν, Jean Claude Juncker
Την ανάγκη ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Viktor Orban, να συμπεριφέρεται με την ανάλογη αλληλεγγύη και ευπρέπεια έναντι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), τόνισε ο επικεφαλής του ΕΛΚ, M. Weber
«Αναμένουμε από αυτόν (σ.σ. τον Orban) ότι θα συμπεριφέρεται με αλληλέγγυο τρόπο εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).
Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα το οποίο είναι μέλος του ΕΛΚ να καταφέρεται με αυτόν τον σκληρό τρόπο κατά του ίδιου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος προέρχεται από το ΕΛΚ», είπε σε συνέντευξή του ο Weber, στην εφημερίδα του Βερολίνου Tagesspiegel, αναφερόμενος στην καμπάνια του Ούγγρου πρωθυπουργού κατά του Jean Claude Juncker.
Ο κ. Orbank και το κόμμα καταλογίζουν σύμπραξη του με τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος προκειμένου να ενισχυθεί η παράνομη μετανάστευση στην Ουγγαρία.
Οι δηλώσεις του κ. Weber έρχονται να προστεθούν σε άλλες ανάλογες από πλευράς της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU), από την οποία προέρχεται και ο ίδιος, αλλά και του αδελφού Χρστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) με τις οποίες παίρνουν αποστάσεις από τον κ. Orban εν όψει των ευρωεκλογών.
Ο πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και πρωθυπουργος της Βαυαρίας δήλωσε στο Μοναχο ότι η παραμονή του κόμματος Fidesz του Orban στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα «δεν είναι δεδομένη», προσθέτοντας «θα δούμε τι τελικά θα γίνει», ενώ ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) δήλωσε στο Βερολίνο ότι οι επιθέσεις κατά του κ. Juncker «δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στη δική μας άποψη γι αυτόν»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης