Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ελαφρώς bullish το βραχυπρόθεσμo outlook για το πετρέλαιο - Μεταξύ 70 και 75 δολ. το Brent

Goldman Sachs: Ελαφρώς bullish το βραχυπρόθεσμo outlook για το πετρέλαιο - Μεταξύ 70 και 75 δολ. το Brent
H Goldman Sachs υποστηρίζει ότι η αισιοδοξία όσον αφορά την τιμή του πετρελαίου θα πρέπει να μετριαστεί οδεύοντας προς το δεύτερο εξάμηνο του 2019
Το βραχυπρόθεσμo outlook για το πετρέλαιο είναι ελαφρώς bullish καθώς συνεχίζεται η σύσφιξη της αγοράς, επισημαίνεται σε σχετική ανάλυση της Goldman Sachs.
Η ανοδικά τάση για την τιμή του Brent υπερβαίνει το βραχυπρόθεσμο outlook των 67,50 δολ. ανά βαρέλι και θα μπορούσε εύκολα να διαπραγματεύεται μεταξύ 70 και 75 δολ. ανά βαρέλι.
Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοι του μεταξύ των οποίων η Ρωσία, συμφώνησαν τον Δεκέμβριο για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας συμφωνίας εφοδιασμού.
Ωστόσο, σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η αισιοδοξία όσον αφορά την τιμή του πετρελαίου θα πρέπει να μετριαστεί οδεύοντας προς το δεύτερο εξάμηνο του 2019, αναμένοντας μια επίδραση από τις εξαγωγές του αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου και του ενδεχομένου ο ΟΠΕΚ να χαλαρώσει τους περιορισμούς,
«Η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει ότι οι αγορές θα ανασυγκροτηθούν πριν τον Ιούνιο, υπονοώντας ότι δεν χρειάζονται περικοπές της προσφοράς κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019», ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman Sachs.
«Οι μακροχρόνιες τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν υπό πίεση κάτω από τα 60 δολ. ανά βαρέλι για το Brent και 55 δολ. ανά βαρέλι για το WTI λόγω της στρατηγικής "εξόδου" από τη μείωση της παραγωγής» επισημαίνεται στην ίδια ανάλυση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης