Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Akar (Τούρκος υπ. Άμυνας): Λαμβάνουμε μέτρα σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο - Δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα

Akar (Τούρκος υπ. Άμυνας): Λαμβάνουμε μέτρα σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο - Δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα
Την Τετάρτη (27/2/2019) αρχίζει η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας με την κωδική ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα»
Στο ίδιο μοτίβο συνεχίζουν να κινούνται οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίοι διαμηνύουν ότι δεν θα δεχθούν τετελεσμένα στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο υποστηρίζοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να συμβεί χωρίς τη συμμετοχή της Άγκυρας.
«Είναι λίγο μακριά από εδώ όμως κάνουμε κάθε είδους δραστηριότητα για την προάσπιση των δικαιωμάτων και του δικαίου μας στην 462 χιλιάδων τ.χλμ. "Γαλάζια Πατρίδα" μας.
Λαμβάνονται κάθε είδους μέτρα στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και την Μαύρη Θάλασσα.
Δεν θα έχουν καμία τύχη βήματα που δεν συμπεριλαμβάνουν την Τουρκία. Σε αυτά τα μέρη που ανέφερα, δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar.

Η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη (27/2/2019) αρχίζει η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας με την κωδική ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα».
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης στην άσκηση που θα διαρκέσει έως τις 8 Μαρτίου θα αποπλεύσουν όλα τα πλοία του τουρκικού Ναυτικού από τις βάσεις τους στο Γκιόλτζουκ (σ.σ. θάλασσα του Μαρμαρά) και Άκσαζ (Aksaz), απέναντι από τη Ρόδο.
Φρεγάτες, κορβέτες, αποβατικά θα ενταχθούν στα σενάρια της άσκησης.
Παράλληλα τα ελικόπτερα , τα αεροσκάφη επιτήρησης, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα επιθετικά ελικόπτερα ΑΤΑΚ θα εκτελέσουν αποστολές κατά τη διάρκεια της Γαλάζιας Πατρίδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης