Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία απέτυχε να απελάσει 27.000 πρόσφυγες που δεν έλαβαν άσυλο - Τις 1,5 εκ φτάνουν οι κενές θέσεις εργασίας

Η Γερμανία απέτυχε να απελάσει 27.000 πρόσφυγες που δεν έλαβαν άσυλο - Τις 1,5 εκ φτάνουν οι κενές θέσεις εργασίας
Το 2018 σχεδόν κάθε δεύτερη εταιρεία στη Γερμανία προτίμησε να προσλάβει πρόσφυγες και μετανάστες με σύμβαση επαγγελματικής κατάρτισης 
Η Γερμανία απέτυχε να απελάσει 27.000 πρόσφυγες και μετανάστες, αιτούντες άσυλο, οι αιτήσεις των οποίων απορρίφθηκαν πέρυσι.
Πρόκειται για σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των 57.000 υποθέσεων που ερεύνησε το Γερμανικό υπουργείο εσωτερικών, σύμφωνα με τον υπουργό Horst Seehofer, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειες για να καταφέρει να απελάσει αυτούς τους μετανάστες από τη χώρα.
Η Seehofer, μέλος του κόμματος των αδελφών της Βαυαρίας και εταίρος της καγκελαρίου Merkel, είναι ένας από τους αυστηρότερους επικριτές της απόφασης της το 2015 να ανοίξει τα σύνορα της Γερμανίας σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες.
Η Merkel υπερασπίστηκε επανειλημμένα την απόφαση της εν μέσω της προσφυγικής κρίσης, ωστόσο έχει δηλώσει ότι θα απέτρεπε την επανάληψη της.
Ο Seehofer σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Bild am Sonntag υποστήριξε πως οι 27.000 πρόσφυγες και μετανάστες που δεν κατάφεραν να πάρουν άσυλο δεν μπόρεσαν να απελαθούν επειδή δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα ή η αστυνομία δεν τους βρήκε.
Κάποιοι μάλιστα αντιστάθηκαν στην απέλαση τους στο αεροδρόμιο.
Η κυβέρνηση σκοπεύει να περιορίσει τα δικαιώματα των αποτυχημένων αιτούντων άσυλο οι οποίοι δήλωσαν ψευδή στοιχεία κατοικίας ή θεωρούνται απειλή για την ασφάλεια, της χώρας θεσπίζοντας μια νέα μορφή «προπαρασκευαστικής κράτησης» πριν από την απέλαση.
Όπως δήλωσε ο Seehofer, αυτοί οι μετανάστες θα έπρεπε να εμφανίζονται τακτικά στην αστυνομία ενώ θα μπορούσαν να υποβάλλονται και σε περαιτέρω περιορισμούς, όπως να φορούν τη συσκευή εντοπισμού.
Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να περάσει το νόμο πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.
Κι όλα αυτά, όταν το 2018 σχεδόν κάθε δεύτερη εταιρεία στη Γερμανία προσέλαβε πρόσφυγες και μετανάστες με σύμβαση επαγγελματικής κατάρτισης, όταν το 2016 ήταν κάθε τρίτη εταιρεία, σύμφωνα με έρευνα του Υπουργείου Οικονομίας και Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του DIHK.
Μετά από εννέα χρόνια αδιάλειπτης ανάπτυξης, η οικονομία της Γερμανίας εξακολουθεί να μην μπορεί να καλύψει τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς καθώς οι γερμανικές επιχειρήσεις αναφέρουν ρεκόρ κενών θέσεων εργασίας που φτάνουν το 1,5 εκατομμύριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης