Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Δεν πρόκειται να αγνοήσω το δημοψήφισμα για το Brexit - Ήταν η μεγαλύτερη δημοκρατική άσκηση στην ιστορία μας

May: Δεν πρόκειται να αγνοήσω το δημοψήφισμα για το Brexit - Ήταν η μεγαλύτερη δημοκρατική άσκηση στην ιστορία μας
Αν η συμφωνία δεν λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου, η May θα αναγκαστεί να αναβάλλει το Brexit ή να προχωρήσει σε άτακτο Brexit
Την ανάγκη η βρετανική κυβέρνηση να παραμείνει προσηλωμένη στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit, δίχως να το αγνοήσει, στάθηκε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Theresa May.
Μιλώντας σε μέλη του Συντηρητικού Κόμματος, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις της με την Ε.Ε. φτάνουν στο τέλος τους, η May τόνισε ότι «δεν πρόκειται να αγνοήσει τη μεγαλύτερη δημοκρατική άσκηση στην ιστορία της χώρας μας».
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός προσπαθεί να πετύχει κάποιες αλλαγές στη συμφωνία για το Brexit με την Ε.Ε. προτού τη θέσει ξανά σε ψηφοφορία στο κοινοβούλιο.
Αν η συμφωνία δεν λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου, η May θα πρέπει να αποφασίσει αν θα καθυστερήσει την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. ή αν θα προχωρήσει σε άτακτο Brexit.
Το Σάββατο τρεις υπουργοί της κυβέρνησης -ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Greg Clark, η υπουργός Εργασίας Amber Rudd και ο υπουργός Δικαιοσύνης David Gauke -έγραψαν σε άρθρο τους στην εφημερίδα Daily Mail ότι στην περίπτωση που δεν εγκριθεί εγκαίρως από το κοινοβούλιο μια συμφωνία διαζυγίου με την Ε.Ε., θα στηρίξουν την πρόταση για αναβολή του Brexit.
Στο μεταξύ, ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Simon Coveney ανέφερε ότι η συμφωνία για το Brexit δεν μπορεί να αλλάξει.

Εως τις 12 Μαρτίου η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο

Στο μεταξύ, κατά την πτήση της προς την Αίγυπτο, για να συμμετέχει στη Σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου , η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να ξανά θέσει σε ψηφοφορία τη συμφωνία της για το Brexit το αργότερο έως τις 12 Μαρτίου.
Η May πηγαίνει στη Σύνοδο με την ελπίδα οι ευρωπαίοι ηγέτες να δεχθούν αλλαγές στη συμφωνία για το Brexit, σε μια προσπάθεια να εγκριθεί και από το Βρετανικό Κοινοβούλιο στην επόμενη ψηφοφορία.
«Δεν θα φέρουμε μια σημαντική ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα αλλά θα διασφαλίσουμε ότι αυτό θα συμβεί μέχρι τις 12 Μαρτίου» δήλωσε η May στους δημοσιογράφους που τη συνοδεύουν στο αεροπλάνο.
Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι «είναι εφικτή η αναχώρησή μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μια συμφωνία στις 29 Μαρτίου και αυτό είναι που εργαζόμαστε για να κάνουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης