Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φορτσάκης: Αναπόφευκτη η εκλογική ήττα Τσίπρα - Στόχος του είναι να εμποδίσει τη ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση

Φορτσάκης: Αναπόφευκτη η εκλογική ήττα Τσίπρα - Στόχος του είναι να εμποδίσει τη ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση
«Όσο νωρίτερα γίνουν οι εκλογές τόσο πιο ωφελημένος θα είναι ο τόπος»,  σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ
Μικροκομματικά ενεργεί ο πρωθυπουργός, προσπαθώντας να προβλέψει το ευνοϊκότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ χρονικό σημείο για εκλογές, όπως εκτιμά ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Φορτσάκης.  
«Παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι θα εξαντληθεί η συνταγματικά προβλεπόμενη τετραετία, στην πραγματικότητα ενεργεί μικροκομματικά, προσπαθώντας με βάση τις δημοσκοπήσεις να προβλέψει το ευνοϊκότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ χρονικό σημείο» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».
«Το ζητούμενο εκ μέρους του είναι, στη λογική απομείωσης της αναπόφευκτης επερχόμενης εκλογικής ήττας, τουλάχιστον να εμποδίσει τη Νέα Δημοκρατία να σχηματίσει κυβέρνηση, με πρόθεση να επαναληφθούν αμέσως οι εκλογές με απλή αναλογική» σημειώνει ο κ. Φορτσάκης και προσθέτει:
«Υπό τις παρούσες συνθήκες, όσο νωρίτερα γίνουν οι εκλογές τόσο πιο ωφελημένος θα είναι ο τόπος».
Σε ερώτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση και την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι θα χάσει τις εκλογές.
Θα φανεί στη δεύτερη ψηφοφορία αν, παρά τις αντίθετες σημερινές διαβεβαιώσεις του, επιδιώκει στην πραγματικότητα να εργαλειοποιήσει και την επόμενη εκλογή Προέδρου προκειμένου να προκαλέσει πάλι πρόωρες εκλογές, όπως έπραξε και την τελευταία φορά».
Σχολιάζοντας τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ που τονίζουν ότι δεν θα αναγνωρίσουν τη Βόρεια Μακεδονίας με τη νέα συνταγματική της ονομασία δηλώνει:
«Όπως είναι γνωστό, οι διεθνείς συνθήκες δεσμεύουν τις χώρες ανεξάρτητα από τη διαδοχή των κυβερνήσεων. Η συγκεκριμένη συνθήκη προβλέπει ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί σε περίπτωση παραβίασής της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης