Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιτσιόρλας: Θα ξεκινήσουμε άμεσα κύκλο συναντήσεων με τους βασικούς κλάδους της μεταποίησης και βιομηχανίας

Πιτσιόρλας: Θα ξεκινήσουμε άμεσα κύκλο συναντήσεων με τους βασικούς κλάδους της μεταποίησης και βιομηχανίας
«Πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε τα πραγματικά προβλήματα στη λεπτομέρεια τους», τόνισε ο Στ. Πιτσιόρλας
«Η ελληνική οικονομία στηρίζεται στις ΜμΕ και πρέπει να τις απελευθερώσουμε από στρεβλώσεις των τελευταίων ετών, που προέκυψαν και από τις μνημονιακές επιταγές, αλλά και από νοοτροπίες του παρελθόντος», τόνισε σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας εγκαινιάζοντας την έκθεση αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής ΑΡΤΟΖΑ 2019.
«Πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε τα πραγματικά προβλήματα στη λεπτομέρεια τους», σημείωσε ο κ. Πιτσιόρλας, συμπληρώνοντας  ότι σε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας, Απ. Μακρυκώστα, χθες, συμφωνήθηκε να αρχίσει άμεσα ένας κύκλο συναντήσεων με όλους τους βασικούς κλάδους της ελληνικής μεταποίησης και βιομηχανίας έτσι ώστε να καταγραφούν όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια αλλά «και τι από αυτά μπορεί να διορθώσουμε».
Ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι «μέσα στην κρίση, ζήσαμε ένα φαινόμενο που μας επιτρέπει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον, καθώς αναδείχθηκαν η προσαρμοστικότητα, η αντοχή και την ευρηματικότητα της ελληνικής επιχειρηματικότητας», αλλά και πως «το γεγονός ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες, καταφέραμε να έχουμε αύξηση των εξαγωγών δείχνει ότι μπορούμε ως χώρα να κάνουμε πολλά».
Όπως είπε, «η κρίση ξύπνησε μέσα μας τη δημιουργικότητα που είχε θαφτεί για δεκαετίες κάτω από εύκολες λύσεις», ενώ «επιτύχαμε με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κυρίως, να σηκώνουν μεγάλο βάρος, να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα και να σταθεροποιήσουμε τους μακροοικονομικούς δείκτες».
Σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα,  «βρισκόμαστε στην τελευταία φάση, όπου ολοκληρώνονται δύσκολα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το τραπεζικό σύστημα κυρίως.
Πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί θετικά και αυτή η διαδικασία».
Πλέον, όπως τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας, είμαστε σε θέση να κάνουμε τα επόμενα βήματα και η αύξηση των εξαγωγών και της βιομηχανικής παραγωγής και μεταποίησης αποτελούν πολύ σημαντικά δείγματα και σε αυτή ακριβώς τη φάση «πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε τα πραγματικά προβλήματα στη λεπτομέρεια τους», «πρέπει να βάλουμε σε νέες βάσεις την παραγωγή μας.
Να μπει στη συζήτησή μας για τα καλά η έννοια των αλυσίδων αξίας, της καινοτομίας από την οποία εξαρτάται η ανταγωνιστικότητά μας, αλλά και η ενίσχυση της εξωστρέφειας καθώς και η έννοια του μεγέθους και της κλίμακας των επιχειρήσεών μας προκειμένου να μπορούν να αντέξουν στον σημερινό ανταγωνισμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης