Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρουσόπουλος: Τριπλές εκλογές τον Μάιο του 2019 - Ο ελληνικός λαός θα στείλει σαφές μήνυμα πολιτικής αλλαγής

Ρουσόπουλος: Τριπλές εκλογές τον Μάιο του 2019 - Ο ελληνικός λαός θα στείλει σαφές μήνυμα πολιτικής αλλαγής
Η ΝΔ θα κερδίσει με αυτοδυναμία τις εκλογές, σύμφωνα με τιον Θ. Ρουσόπουλο
Βέβαιος ότι «ο ελληνικός λαός θα στείλει σαφές μήνυμα πολιτικής αλλαγής», δηλώνει  σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος,  Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος εξηγεί και τους λόγους που αποφάσισε, μετά από δέκα χρόνια, να είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, στον βόρειο τομέα της Β΄ Αθηνών.
Όπως αναφέρει «κατά μείζονα λόγο μέτρησε η επιθυμία να συμβάλω στο μέτρο των δυνάμεων μου σε μια ριζική επανεκκίνηση που θεωρώ ότι έχει ανάγκη η χώρα. Θεωρώ ότι απαιτείται μια εθνική προσπάθεια, ώστε αναμορφωθεί το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας για να μπορέσει να ανταποκριθεί δυναμικά στις μεγάλες προκλήσεις του 21ου αιώνα.
 Η Νέα Δημοκρατία έχει παρουσιάσει ένα συνολικό τέτοιο σχέδιο ανάταξης της οικονομίας και της κοινωνίας, το οποίο για να υλοποιηθεί αποτελεσματικά φρονώ ότι χρειάζεται τη βοήθεια και τη στήριξη όλων μας.
Από την άλλη -και επειδή θέλω να είμαι πάντα απολύτως ειλικρινής- στην απόφαση μου αυτή παίζει ρόλο και το στοιχείο μιας προσωπικής ηθικής δικαίωσης μετά τις άθλιες και συκοφαντικές επιθέσεις που δέχθηκα στο παρελθόν».
Σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ο κ. Ρουσόπουλος υπενθυμίζει ότι «από τον Δεκέμβριο του 2016 σε συνέντευξή μου μίλησα για τριπλές εκλογές τον Μάιο του 2019, θεωρώντας ότι μια ενδεχόμενη σύγχυση που θα προκληθεί λόγω των τριών καλπών θα μετριάσει σε κάποιο βαθμό την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ δηλώνει μετά βεβαιότητας ότι η ΝΔ θα κερδίσει με αυτοδυναμία, καθώς «τόσο η εμπειρία μου στην μελέτη της κοινής γνώμης όσο και η προσωπική μου πολιτική ανάλυση με οδηγούν αβίαστα σε αυτό το συμπέρασμα».
Για το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Ρουσόπουλος τονίζει ότι «ο χώρος αυτός δεν έχει καταφέρει να ανασυσταθεί και να συγκροτήσει έναν ισχυρό πόλο στην Κεντροαριστερά» , προσθέτοντας ότι «πρέπει να αποκτήσει ένα σαφές πολίτικο στίγμα και να πάψει να ετεροπροσδιορίζεται αν θέλει να επιβιώσει εκλογικά».
«Ίσως μια καλή αρχή θα ήταν να ασχολείται περισσότερο με το σήμερα από το να αντιπολιτεύεται μονίμως την περίοδο 2004-2009», όπως σημειώνει.
Ακόμη, ο κ. Ρουσόπουλος επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει και ούτε μπορεί να αποκτήσει κουλτούρα κεντροαριστερού κόμματος» ενώ προβλέπει την αναβίωση του δικομματισμού τον οποίο «ουδόλως θεωρώ βλαπτικό για τον τόπο», όπως σημειώνει.
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ενώ ο πρωθυπουργός δήλωσε, από το βήμα της Βουλής, στήριξη εκ νέου στον Πρ. Παυλόπουλο για την Προεδρεία της Δημοκρατίας ο αρχηγός της ΝΔ απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του, ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρει ότι «με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με συνδέει στενή προσωπική φιλία από το 1984. Τον εκτιμώ ιδιαίτερα τόσο ως ακαδημαϊκό όσο και ως πολιτικό και θεωρώ ότι εκτελεί άψογα τα καθήκοντα του.
Ωστόσο στη Βουλή παρακολουθήσαμε μια ακόμα φτηνή προσπάθεια του πρωθυπουργού να εμπλέξει τον κορυφαίο πολιτειακό παράγοντα της χώρας σε πολιτικά παιχνίδια.
Και το έκανε για να αποφύγει να πάρει θέση σε καυτά ζητήματα της συνταγματικής αναθεώρησης».
Κληθείς να εκφράσει τη γνώμη του για τα όσα συνέβησαν με τον Παύλο Πολάκη και αν θεωρεί ότι το θέμα αυτό καθ΄αυτό έφτανε να δημιουργήσει τόσο θόρυβο ή τα όσα συνέβησαν μετά με τον Γιάννη Στουρνάρα, απάντησε πως «αυτές τις μέρες συνέβησαν πρωτόγνωρα πράγματα, αδιανόητα για μια φιλελεύθερη δημοκρατία δυτικού τύπου.
Καταρχάς, ασφαλώς και πρέπει να διερευνηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις με τις οποίες ένας υπουργός παίρνει αυτό το -μεγάλο είναι η αλήθεια- καταναλωτικό δάνειο.
 Αυτά όμως που συνέβησαν εν συνεχεία με τη φημολογούμενη ηχογράφηση και σε κάθε περίπτωση δημοσιοποίηση της συνομιλίας με τον κεντρικό τραπεζίτη ξεπερνούν κάθε όριο.
Η σημερινή κυβέρνηση, επιπλέον των άλλων πολιτικών λόγων, θα πέσει από την κόπωση που προκαλούν τα καμώματα δευτεροκλασάτων -λούμπεν- στελεχών της που χοροπηδάνε πάνω σε κάθε ηθική αξία με την οποίαν μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων».
Τέλος, σχετικά με το ποια θα είναι τα μεγάλα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η ΝΔ εάν κερδίσει τις εκλογές, ο κ. Ροπυσόπουλος αναφέρει ότι η ΝΔ «θα κληθεί να ανορθώσει την οικονομία μέσα από μια θαρραλέα πολιτική μείωσης φόρων, φιλελευθέρων μεταρρυθμίσεων και προσέλκυσης επενδύσεων, ώστε να αυξηθεί ο παραγόμενος πλούτος και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».
Η μεγάλη πρόκληση της επόμενης μέρας, προσθέτει, «θα είναι να καταφέρουμε να επιστρέψουν τα παιδιά μας που έχουν φύγει στο εξωτερικό σε μια κανονική και λειτουργική χώρα, στην οποία θα ξέρουν ότι αν εργαστούν και προσπαθήσουν θα ανταμειφθούν για τους κόπους τους».
«Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία, όντας μια βαθιά λαϊκή παράταξη, θα στηρίξει επί της ουσίας τους πιο αδύναμους με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ουσιαστικά ευαίσθητης, και όχι ευκαιριακά επιδοματικής, κοινωνικής πολιτικής.
Προς αυτή την κατεύθυνση, όμως, ένα μεγάλο στοίχημα είναι η αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και η μετατροπή της σε βασικό μοχλό ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας, ενώ παράλληλα προτεραιότητα μας θα είναι και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του κάθε πολίτη σε κάθε γειτονιά της πατρίδας μας», καταλήγει  ο κ. Ρουσόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης