Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑΑ» η Σουηδία, σταθερό το outlook

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑΑ» η Σουηδία, σταθερό το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Σουηδίας από τη S&P Global Ratings
Σε «ΑΑΑ» και «Α-1+» (ανώτατες) επιβεβαίωσε τις αξιολογήσεις για τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη -αντίστοιχα- πιστοληπτική ικανότητα της Σουηδίας η S&P Global Ratings, διατηρώντας σε σταθερές τις προοπτικές (outlook).
Οι σταθερές προοπτικές αντανακλούν την προσδοκία του αμερικανικού οίκου ότι η χώρα θα διατηρήσει την ευελιξία της οικονομικής πολιτικής της, παρά την αβεβαιότητα όσον αφορά τη σταθερότητα και τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της νέας κυβέρνησης.
Ο οίκος αναμένει η κυβέρνηση να είναι σε θέση να διατηρήσει τη δημοσιονομική πειθαρχία, οδηγώντας σε σταθερό χρέος, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται εν μέσω παγκόσμιας επιβράδυνσης.
Η Σουηδία διαθέτει ισχυρά οικονομικά θεμελιώδη στοιχεία και διαφανή πλαίσια, ενώ η οικονομία παραμένει πλούσια και μπορεί να αντέξει μια παγκόσμια επιβράδυνση.
Η νέα κυβέρνηση σχηματίστηκε στις 18 Ιανουαρίου 2019, μετά από ένα ρεκόρ 124 ημερών διαπραγμάτευσης, επισημαίνεται.
Το υψηλό χρέος των νοικοκυριών, κυρίως με την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων επιτόκια, παραμένει βασικός κίνδυνος για την οικονομία, καθώς ανερχόταν στο 190% του διαθέσιμου εισοδήματος στο τέλος του 2017.
Αναλυτικά, οι οικονομικές προβλέψεις του οίκου:

Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης