Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: O Orban παραμένει σταθερός στις απόψεις του παρά τις επιθέσεις

tags :
Politico: O Orban παραμένει σταθερός στις απόψεις του παρά τις επιθέσεις
Καμία υπαναχώρηση από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας
Ευθύνη της ουγγρικής κυβέρνησης είναι να ενημερώσει τους πολίτες για τα μεταναστευτικά πλάνα των Βρυξελλών, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Viktor Orban, αγνοώντας τις επικρίσεις που δέχθηκε, γράφει η ιστοσελίδα Politico.
Οι Βρυξέλλες βρίσκονται υπό τον έλεγχο μιας «φιλομεταναστευτικής πλειοψηφίας», είπε ο Orban κατά την εβδομαδιαία συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο Kossuth Radio, κατηγορώντας ευθέως τον Jean-Claude Juncker ότι τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης της μετανάστευσης στην Ευρώπη.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η «ελίτ των Βρυξελλών» δεν είναι συνηθισμένη στην κριτική. Προχώρησε μάλιστα και σε παραλληλισμό με την αυτοκρατορία των Αψβούργων, λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να ξεκινάμε μια εκστρατεία σαν να ζούμε στο τέλος του 19ου αιώνα, την εποχή του Φραγκίσκου Ιωσήφ και να λέμε ότι όλα είναι πραγματικά ωραία, όλα είναι πολύ καλά και είμαι ευτυχής με όλα, ενώ μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου εγκαταλείπει την ΕΕ και, στο μεταξύ, εκατομμύρια μεταναστών έχουν εισέλθει στην ΕΕ».
«Γι’ αυτό κάποιος πρέπει να φέρει ευθύνη και η αλήθεια είναι ότι η ευθύνη βαραίνει τους ηγέτες των ευρωπαϊκών θεσμών», είπε ο Orban, προσθέτοντας ότι «στην εποχή των Σοβιέτ δεν ήταν δυνατόν να μιλήσει κανείς για την κατάσταση.
Η κατάσταση δεν είναι καλή», είπε, προειδοποιώντας ότι η μετανάστευση σημαίνει ότι η Ευρώπη δεν θα ανήκει πλέον στους Ευρωπαίους.
Ερωτηθείς για την επικείμενη συνεδρίαση του ΕΛΚ την επόμενη εβδομάδα, ο Orban απάντησε: «ετοιμαζόμαστε» να στηρίξουμε με επιχειρήματα τα σημεία της εκστρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης