Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malmstrom (Κομισιόν): Πιθανή η εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ πριν από τον Οκτώβριο του 2019

Malmstrom (Κομισιόν): Πιθανή η εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ πριν από τον Οκτώβριο του 2019
Η Επίτροπος Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι αναμένει εντολή ώστε να αρχίσει τις συνομιλίες με την Ουάσιγκτον
Την πεποίθησή της ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να συνάψουν μία συμφωνία για το εμπόριο μέσα στους επόμενους μήνες εξέφρασε σήμερα (22/2) η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, Cecilia Malmstrom, ενόψει της συνάντησης των υπουργών Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βουκουρέστι.
Ειδικότερα, η κα Malmstrom δήλωσε ότι πιστεύει πως οι δύο πλευρές μπορούν να φτάσουν σε μία «περιορισμένη» εμπορική συμφωνία εντός του έτους, και συγκεκριμένα πριν από τα τέλη Οκτωβρίου του 2019.
Παράλληλα, η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ τόνισε ότι αναμένει εντολή από τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αρχίσει τις συνομιλίες με την Ουάσιγκτον τον ερχόμενο μήνα.
«Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια αυτής της εντολής», ανέφερε χαρακτήριστικά η κα Malmstrom, προσθέτοντας παράλληλα ότι «δεν καθυστερούμε τίποτα».
Η ίδια επανέλαβε τη θέση των Βρυξελλών πως οποιαδήποτε απόφαση της Ουάσιγκτον να επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές ευρωπαϊκών οχημάτων θα «συνέτριβε» τηνς εμπορική ανακωχή των δύο πλευρών, αναφέροντας χαρακτηρισικά πως «ενώ πραγματοποιούμε συνομιλίες, δεν πρέπει να επιβάλλουμε δασμούς ο ένας στον άλλον».
Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, η Cecilia Malmstrom δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιδιώκει μία «παραδοσιακή» και «πλήρη» συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ, προσθέτοντας παράλληλα ότι οι Βρυξέλλες σκοπεύουν να επικεντρωθούν στην κατάργηση των δασμών στις εισαγωγές οχημάτων κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης