Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανεβαίνει ο εκλογικός πυρετός - Κυβερνητικά στελέχη εξορμούν στην επαρχία με επίκεντρο την Βόρεια Ελλάδα

Ανεβαίνει ο εκλογικός πυρετός - Κυβερνητικά στελέχη εξορμούν στην επαρχία με επίκεντρο την Βόρεια Ελλάδα
Έχει ξεκινήσει λοιπόν η εξόρμηση κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Βόρεια Ελλάδα
Το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες αναδύει άρωμα εκλογών με τα κόμματα να βρίσκονται σε εκλογικό συναγερμό αλλά ο χρονικός ορίζοντας σε ότι αφορά την προσφυγή στις κάλπες παραμένει ακόμη ερωτηματικό.
Ακόμη και το κυβερνών κόμμα έχει αρχίσει να μπαίνει σε προεκλογικό ρυθμό, παρά το γεγονός ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί του δηλώνουν μετ’ επιτάσεως ότι κάλπες θα στηθούν τον Οκτώβριο.
Με όχημα τη θετική ατζέντα η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλούς μήνες. Σε αυτό το πλαίσιο, στο κυβερνητικό στρατόπεδο απλώνουν «εκλογικά δίχτυα» στη Βόρεια Ελλάδα όπου «πονάει» λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών επιστρατεύοντας κορυφαίους υπουργούς στην επιχείρηση κατευνασμού των πνευμάτων.
Έχει ξεκινήσει λοιπόν η εξόρμηση κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Βόρεια Ελλάδα προκειμένου η κυβέρνηση να αλλάξει την εικόνα στην Μακεδονία και να μετριάσει τις απώλειες από τη συμφωνία των Πρεσπών.
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος βρέθηκε στην Κατερίνη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ταξίδεψε στην Καβάλα και την Παρασκευή το βράδυ θα βρίσκεται στη Δράμα ενώ το προηγούμενο διάστημα ο Πάνος Σκουρλέτης είχε επισκεφτεί την Κοζάνη και ο Δημήτρης Παπαδημούλης τις Σέρρες.
Αρκετά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αναγνωρίζουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα, εξαιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών, έχουν μειωθεί επικίνδυνα και σε αυτό το πλαίσιο, με στόχο να μειωθεί η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση που επικρατεί στην περιοχή βγαίνουν μπροστά οι υπουργοί της κυβέρνησης προκειμένου να προβάλουν και να επικοινωνήσουν τη θετική ατζέντα ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και επίσκεψη του πρωθυπουργού.
Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να μεταβαίνει στην Θεσσαλονίκη προς τα τέλη Μαρτίου προκειμένου να εγκαινιάσει τμήμα των έργων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τα οποία ωστόσο, τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει μάχες ανατροπής των δεδομένων σε πολλά πεδία με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες την ημερομηνία των οποίων θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό και οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης που θα λάβει στα χέρια του το Μέγαρο Μαξίμου τους επόμενους δύο μήνες.
Εκεί, προσδοκούν ότι θα αποτυπωθεί και το αντίκρισμα από τη θετική ατζέντα που έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει τις επόμενες εβδομάδες.
Καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν οι ρυθμίσεις για οφειλές από φόρους, το νομοσχέδιο για τις τράπεζες το οποίο αγγίζει πάρα πολύ κόσμο αλλά και η επιδότηση ενοικίου με αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου του 2019.
Σε αυτό το σκηνικό, πολλά κυβερνητικά στελέχη στοιχηματίζουν ότι οι εκλογές είναι ακόμη μακριά καθώς θα μεσολαβήσει το καλοκαίρι πριν έρθουν, ωστόσο, όλα δείχνουν να κυλούν τόσο συμπιεσμένα και γοργά που δεν αφήνουν αμφιβολία ότι στο μυαλό του πρωθυπουργού περίοπτη θέση κατέχει και το σενάριο της προσφυγής στις κάλπες τον Μάιο.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης