Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Που είναι το αριστερό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στην προστασία της πρώτης κατοικίας;

Που είναι το αριστερό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στην προστασία της πρώτης κατοικίας;
Να θυμίσουμε το γνωστό σύνθημα «Κανένα Σπίτι στα Χέρια Τραπεζίτη»
Αναζητείται το αριστερό πρόσωπο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Το νομικό πλαίσιο που διαμορφώνεται σε συνεννόηση με τους τραπεζίτες και στη συνέχεια θα εγκριθεί από τους  θεσμούς θα πρέπει επι της ουσίας να προστατεύει αυτούς που πραγματικά έχουν οικονομική αδυναμία να εκπληρώσουν μια δέσμευση που ανέλαβαν όταν οι οικονομικές συνθήκες ήταν ειδυλλιακές.
Το τελικό νομοσχέδιο θα έχει τη βούλα του ΖΥΡΙΖΑ αλλά για ποιόν  ΣΥΡΙΖΑ μιλάμε. Τον ΣΥΡΙΖΑ του Ιανουαρίου του 2015 ή τον ΣΥΡΙΖΑ του Σεπτεμβρίου του 2015.
Να θυμίσουμε το γνωστό σύνθημα «Κανένα Σπίτι στα Χέρια Τραπεζίτη».
Αν δεν υπήρχε το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, πιθανόν να ήταν σε θέση να δείξει το πραγματικό της  αριστερό πρόσωπο αφού εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθήθηκε χάθηκαν από τις τράπεζες περισσότερα από 80 δις ευρώ τόσο από τις εκροές κεφαλαίων όσο και το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης τους.
Τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια ανέρχονται σε 26 δισ. ευρώ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο  Νόμος Κατσέλη έγινε επί εποχής ΠΑΣΟΚ και επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου το 2010 και μάλιστα επί εποχής του πρώτου Μνημονίου.  
Σήμερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα εκτός Μνημονίων σε μια οικονομία με ρυθμούς ανάπτυξης και την ανεργία να έχει υποχωρήσει στο 19% αναζητείται το αριστερό πρόσωπο της κυβέρνησης.
Ένα ζευγάρι ανέργων ή με οικογενειακό εισόδημα 1200 ευρώ μπορούν να πληρώνουν μηνιαία δόση δανείου των 500 και 600 ευρώ.
Στην περίπτωση που έχουν έναν παιδί η και περισσότερα δεν υπάρχει πεδίο συζήτησης
Η κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστερά ανεβάζει το ύψος των αποδοχών  και την αξία  του ακινήτου για την ένταξή τους στη ρύθμιση.
Όμως οι μόνοι που έχουν σταθερά εισοδήματα  είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ενώ οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού τομέα δεν ξέρουν αν θα έχουν δουλειά την επόμενη ημέρα.
Ωστόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όπως λένε οι πληροφορίες η πλατφόρμα θα είναι σε ισχύ για ένα χρόνο.
Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που αμείβονται με μισθούς Βουλγαρίας και ζουν με την αγωνία της επόμενης ημέρας, τι θα κάνουν όταν το πρόβλημα παρουσιαστεί  μετά τον  έναν χρόνο λειτουργίας της πλατφόρμας.
Ακόμη μια φορά η ομπρέλα προστασίας της πρώτης κατοικίας σκεπάζει την πελατειακή της βάση που είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι ενώ οι υπόλοιποι κατηγορίες δανειοληπτών θα ζουν με το φόβο τα επόμενα χρόνια.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης