Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε υψηλά τριών μηνών σκαρφάλωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 49,9 μονάδες ο δείκτης PMI

Γαλλία: Σε υψηλά τριών μηνών σκαρφάλωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 49,9 μονάδες ο δείκτης PMI
Τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γαλλία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών σκαρφάλωσε η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στη Γαλλία για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (21/2) στοιχεία της Markit, μετά από δύο συνεχόμενους μήνες συρρίκνωσης.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,9 μονάδες, έναντι 48,2 μονάδων τον Ιανουάριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 49 μονάδες.
Ο κλάδος υπηρεσιών σκαρφάλωσε επίσης σε υψηλά τριών μηνών, και συγκεκριμένα στις 49,8 μονάδες, έναντι 47,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ανακάμπτοντας από τη σημαντική συρρίκνωση που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο.
Παράλληλα, ο αντίστοιχος δείκτης PMI που σχετίζεται με τον κλάδο υπηρεσιών αυξήθηκε στις 51,4 μονάδες, έναντι 51,2 μονάδων τον Ιανουάριο, και έναντι εκιτμήσεων των αναλυτών στις 51 μονάδες.
«Τα προκαταρκτικά στοιχεία του Ιανουαρίου έδειξαν μία ευρεία σταθεροποίηση στην παραγωγή, προσφέροντας σχετικά θετικά νέα μετά τις ασθενείς επιδόσεις του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου», δήλωσε ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr, προσθέτοντας παράλληλα ότι «η οικονομία έδειξε ανθεκτικότητα κατά την τελευταία περίοδο».
Παράλληλα ο ίδιος χαρακτήρησε ως «ενθαρρυντικό» το γεγονός ότι «ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας επιταχύνθηκε και οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν μόνο οριακά», τονίζοντας παράλληλα ότι αυτή η εξέλιξη «συκγράτησε την καθοδική τάση των τελευταίων μηνών».
Όπως ανέφερε η έρευνα της Markit, οι επιχειρήσεις του κλάδου υπηρεσιών ανέφεραν μόλις μία οριακή πτώση στη δραστηριότητά τους, ενώ οι επιχειρήσεις του μεταποιητικού κλάδου ανέφεραν ευρεία σταθεροποίηση στην παραγωγή.
Οι επιχειρήσεις παρέμειναν αισιόδοξες αναφορικές με τις προοπτικές των επόμενων μηνών, παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε οριακή μείωση στον υποδείκτη των επιχειρήσεων του μεταποιητικού κλάδου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης