Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα υψηλά 10 μηνών ο χρυσός εν αναμονή Fed - Στο +0,2% και τα 1.347,90 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε νέα υψηλά 10 μηνών ο χρυσός εν αναμονή Fed - Στο +0,2% και τα 1.347,90 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με άνοδο 0,2% ή 3,10 δολ. στα 1.347,90 δολ. ανά ουγγιά
Με περαιτέρω άνοδο έκλεισε σήμερα (20/2/2019) ο χρυσός, παραμένοντας στα υψηλά δέκα μηνών που «άγγιξε» χθες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επεσήμανε στη συνεδρίαση της 30ης Ιανουαρίου τότε ότι θα είναι «υπομονετική» ως προς τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, ενώ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια.
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τα πρακτικά, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με το πόσο η Fed σχεδιάζει να παραμείνει «υπομονετική».
Παράλληλα, περαιτέρω ώθηση στον χρυσό προσέφερε η αισιοδοξία ότι οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ θα καταλήξουν στην επίτευξη συμφωνίας μέσα στις επόμενες ημέρες.
Υπενθυμίζεται ότι ΗΠΑ και Κίνα προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια εμπορική συμφωνία μέχρι την 1η Μαρτίου, καθώς μετά από αυτή την ημερομηνία είναι προγραμματισμένο να αυξηθούν οι δασμοί στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών ύψους 200 δισ. δολ., στο 25% από 10%.
Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, διαβεβαίωσε πως οι συνομιλίες μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον για τις εμπορικές σχέσεις «πάνε καλά, πολύ καλά».
Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι προθεσμία έως την 1η Μαρτίου 2019 που έχει δοθεί από τις δύο πλευρές για συμφωνία, δεν είναι ακατόρθωτη.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,2% ή 3,10 δολ. στα 1.347,90 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2018.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,2% στις 96,3 μονάδες.
Το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,137 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε άνοδο 0,2% στο 1,308 δολ., εν αναμονή της σημερινής συνάντησης της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean - Claude Juncker.
Ώθηση στην στερλίνα προσέφερε και δημοσίευμα του «Bloomberg», που μετέδωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Josep Borrell, είπε ότι εκπονείται μια αναθεωρημένη συμφωνία για το Brexit.
Το ευρώ βρήκε στήριξη σε ορισμένα στοιχεία για τη γερμανική οικονομία, τη μεγαλύτερη της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία σημείωσαν περαιτέρω άνοδο τον Ιανουάριο του 2019, με τα στοιχεία να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού της χώρας σημείωσε άνοδο 2,6% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου 2,7% του Δεκεμβρίου του 2018, την στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +2,2%.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης