Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στεγαστική πολιτική - Ανοίγει την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για την επιδότηση ενοικίου

Πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στεγαστική πολιτική -  Ανοίγει την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για την επιδότηση ενοικίου
Ανοίγει την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για την επιδότηση ενοικίου
Η στεγαστική πολιτική βρέθηκε στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού τοποθετήθηκαν αρκετοί υπουργοί επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει κοινή κατεύθυνση και κοινή προσπάθεια από όλα τα υπουργεία ώστε να δημιουργηθεί μια κοινή στεγαστική πολιτική με στόχο την προσιτή κατοικία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε, σε ότι αφορά την πλατφόρμα για τις αιτήσεις για την επιδότηση ενοικίου να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να έχουν κατατεθεί όλες οι αιτήσεις μέχρι τέλος Μαρτίου και να καταβληθεί αναδρομικά η πρώτη από τις δόσεις που θα αφορά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.
Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι αρχές Απριλίου θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνει η πληρωμή των πρώτων δόσεων.
Επίσης αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια επιτροπή,  στην οποία καταρχάς θα συμμετέχουν τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας.
Τα παραπάνω υπουργεία θα λάβουν  υπομνήματα και απ όλα τα υπόλοιπα υπουργεία τα οποία μπορούν να εμπλακούν στο ζήτημα της στεγαστικής πολιτικής, έτσι ώστε να καταθέσουν μια συνολική πρόταση πολιτικής για το ζήτημα της προσφοράς στέγης.
Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν και οι προκλήσεις που έχουν ανακύψει, ιδιαίτερα μετά την επέκταση και του φαινομένου της βραχυχρόνιας χρηματοδοτικής μίσθωσης, μέσω του Airbnb.

Χ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης