Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αυξήθηκαν κατά +2,6% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο 2019 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η άνοδος

Γερμανία: Αυξήθηκαν κατά +2,6% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο 2019 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η άνοδος
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία θα αυξηθούν κατά +2,2% σε ετήσια βάση
Περαιτέρω άνοδο σημείωσαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία για τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (20/2) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού της χώρας σημείωσε άνοδο της τάξεως του +2,6% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου +2,7% τον Δεκέμβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +2,2%.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά +0,4% έναντι πτώσης -0,4% τον Δεκέμβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,1%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, όλοι οι υποδείκτες σημείωσαν άνοδο, με τον τομέα της ενέργειας να έχει τη μεγαλύτερη συμβολή, καθώς οι τιμές αυξήθηκαν κατά +7,2% ενώ εξαιρουμένων των τιμών της ενέργειας, η ετήσια άνοδος του δείκτη διαμορφώθηκε στο +1,2%.
Οι τιμές διαρκών καταναλωτικών αγαθών και κεφαλαιουχικών αγαθών σημείωσαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +1,6%, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις τιμές ενδιάμεσων αγαθών και μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών διαμορφώθηκε στο +1,2% και +0,6% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης