Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναθεώρησης του προϋπολογισμού για το 2019

tags :
Salvini: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναθεώρησης του προϋπολογισμού για το 2019
Προβληματισμός στη Ρώμη από την κατάρρευση της βιομηχανικής παραγωγής και τα δυσοίωνα στοιχεία για την ιταλική οικονομία
Με κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Matteo Salvini το ενδεχόμενο αναθεώρησης του προϋπολογισμού για το 2019 ύστερα από τα στοιχεία που δείχνουν πως επιβραδύνεται η ιταλική οικονομία.
«Το αποκλείω κατηγορηματικά» είπε σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero ο Salvini ύστερα από τα σενάρια που ήθελαν την ιταλική κυβέρνηση να μελετά το ενδεχόμενο να επανεκτιμήσει την πορεία του προϋπολογισμού τους επόμενους μήνες ύστερα από την κατάρρευση της βιομηχανικής παραγωγής και τις εκτιμήσεις που λένε πως το πρώτο τρίμηνο του 2019 η ιταλική οικονομία θα περάσει σε ύφεση.
Εφόσον οι δυσοίωνες αυτές εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, τότε δεν θα πρέπει να αποκλειστούν «διορθωτικές κινήσεις» στον προϋπολογισμό, όπως υποστήριξε και ο προερχόμενος από τη Lega υφυπουργός Giancarlo Giorgetti.
Στις δηλώσεις του ο Salvini επανέλαβε την πρόθεση του να ενισχύσει τη συμφωνία με το Κίνημα των 5 Αστέρων ενόψει των ευρωεκλογών.
Όπως είπε, θα ήταν μια καλή ιδέα το Κίνημα των 5 Αστέρων και η Lega να σχηματίσουν μια κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, προσθέτοντας πως το κόμμα του ελπίζει να δημιουργήσει μια ισχυρή ευρωσκεπτικιστική ομάδα, αναφέροντας πως η Lega έχει ισχυρούς συμμάχους σε Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Πολωνία και Σουηδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης